La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Ordinador Complements de l’ordinador i utilitza el teclat!

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Ordinador Complements de l’ordinador i utilitza el teclat!"— Transcripción de la presentación:

1 Ordinador 2 ... Complements de l’ordinador i utilitza el teclat!
Ara el ratolí ja no té secrets per tu, ja saps fer de tot senyalar, arrossegar, etc. Ara només et falta conèixer bé el teclat per a que puguis començar a fer servir l’ordinador. El teu teclat es deu assemblar al de la imatge. Busca visualment el següent: Les lletres Els números Per borrar Per fer un espai Els accents Per moure el cursor

2 COM ÉS EL TECLAT? Un teclat d’ordinador és semblant al d’una màquina d’escriure, té lletres, números i una tecla per fer espai. Però també hi ha tecles que fan funcions especials. Majúscules: serveix per escriure les lletres en majúscules i per fer els símbols de la zona superior de les tecles: Bloq Mayús: és per escriure amb majúscules tota l’estona. Tabulador: per avançar molt ràpid, fer salts. Intro: per fer una altra línia en escriure. I per fer efectives les ordres que es donen. Retrocès: per tirar enrere. Quan s’escriu, borra el què hi ha darrera del cursor. Alt Gr: serveix per fer els tercers símbols de les tecles, els que estan a la zona inferior dreta de la tecla: # ¬ [ ] { } Supr: serveix per suprimir o borrar. Quan s’escriu, borra el què hi ha davant del cursor. Tecles de navegació: permet desplaçar-se sense necessitat de moure el ratolí. IMPORTANT: per fer els símbols o majúscula, es prem conjun- tament la tecla Majúscula o Alt Gr i la tecla corresponent.

3 Vols practicar una mica l’escriptura i totes les funcions del teclat.
0. Abans de fer res, has d’obrir algun programa per poder veure el què escrius. Obriràs el Bloc de notes o Llibreta. 1r. Entra, clicant, a Inici. 1r 2n. Desplaça’t per totes les opcions, fins arribar a programes. Sense clicar col·loca’t sobre, es desplegarà una pestanya amb tots els programes que hi ha instal·lats. 2n 3r. Ves fins a Accessoris i s’obrirà una altra pestanya. 3r 4t 4t. Poses el ratolí sobre Llibreta i fes un clic per entrar-hi. Ja pots començar a escriure!

4 1. Començaràs pel més senzill, escriure lletres i números.
1r. Col·loca el cursor (amb el ratolí) dins la finestra de la Llibreta de Notes que acabes d’obrir. 2n. Tecleja l’abecedari. Després de cada lletra, pitja l’espai. 2n 3r. Canvia de línia teclejant l’intro. 3r 4t 4t. Tecleja els números del 1 al 10. Ha de quedar així: 2. Ara provaràs com funcionen les majúscules. 1r 1r. Torna a escriure l’abecedari, però pitjant conjuntament la tecla de majúscula i la lletra. Si pitges el Bloq Mayús, et sortiran totes les lletres majúscules directament.

5 2n. Fes el mateix amb els números
2n. Fes el mateix amb els números. Fixa’t molt bé amb els símbols que surten. 2n 3. Ara practica els símbols de puntuació, tot seguin l’exemple. 1r. Fes tots els símbols de puntuació directes. (estan situats a la zona inferior de les tecles) 1r 2n. Ara fes els símbols de puntuació que necessiten les majúscules. (estan situats a la zona superior de les tecles) 2n 4. Practica els accents i les dièresis. Recorda: · Primer es tecleja l’accent i després la lletra que va amb accent. · Per fer la dièresi, has de pitjar alhora la tecla de majúscula i la de l’accent tancat, i després la lletra.

6 5. Ara borra-ho tot. Es pot fer de dues formes diferents, així que ho proves.
2n. Poses el cursor a davant la primera lletra (a), i vas apretant Supr, fins acabar la segona línia (10). Veuràs com s’esborren les lletres que hi ha davant del cursor. 1r 3r. Poses el cursor a la última lletra (ü) i pitges la tecla de retrocès. Veuràs com a mesura que el cursor tira enrere, van esborrant-se les lletres que queden. 2n IMPORTANT: per moure el cursor, pots utilitzar el ratolí o les tecles de navegació. 6. Per acabar, vols practicar l’Alt Gr. Tal com mostra l’exemple, fes tots els tercers símbols (estan situats a la zona inferior a la dreta de les tecles).

7 Fer majúscules o els símbols secundaris Fer un canvi o salt de línia
Sembla que ja tens els teclat força dominat. Així que t’atreveixes a copiar unes informacions que t’han passat. Primer borra tot el que tens escrit, i després copia el següent: Si vols practicar aspectes diferents del teclat pots entrar aquests programes: Teclat pràctic: per repassar tota la teoria que has fet tot practicant. Taca-taca: per practicar teclejar lletres, símbols, accents, etc. a partir de copiar textos en castellà. : per aprendre mecanografia, posició de las mans, etc. Vols repassar de què serveix cada tecla? Relaciona les diferents funcions amb les tecles corresponents. Fer majúscules o els símbols secundaris Fer un canvi o salt de línia Fer els tercers símbols. Moure el cursor sense el ratolí Esborrar enrere Esborrar endavant Fer un espai


Descargar ppt "Ordinador Complements de l’ordinador i utilitza el teclat!"

Presentaciones similares


Anuncios Google