La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

TRASTORNS DE L’ALIMENTACIÓ

Presentaciones similares


Presentación del tema: "TRASTORNS DE L’ALIMENTACIÓ"— Transcripción de la presentación:

1 TRASTORNS DE L’ALIMENTACIÓ
BULÍMIA NERVIOSA

2 Bulímia nerviosa. Descripció clínica
Episodis de ingesta “incontrolada” de gran quantitat d’aliments en poc temps (2 hores). Són episodis repetitius i crónics. Els pacients reconeixen que estan fora de control.

3 Bulímia nerviosa. Descripció clínica
Métodes compensatoris: 1. Vómits (1/3 dels pacients). 2. Exercici intens. (+freqüent) 3. Llargs periodes sense menjar res. 4. Ús de laxants i diurétics (- freqüent en edat pediàtrica ).

4 Bulímia nerviosa. Epidemiologia.
La bulímia és més freqüent que l’anorèxia. 50% abans dels 18 anys. 1-3% de adolescents noies i 0,2% de adolescents nois d’E.E.U.U tenen bulímia. El trastorn és més freqüent en esportistes d’élit. L’abús de drogues i alcohol és comú en els bulímics. Esta relacionat amb estatus económics elevats. És un trastorn més típic en la raça blanca i hispànica.

5 Bulímia nerviosa. Evolució
Un període de dieta sol precedir a la bulímia. Debut a la restricció, comença l’adicció i compulsió pel menjar. Això desencadena un mal comportament, depressió i autocrítica. Llavors el pacient comença a augmentar els mètodes compensatoris. Hi ha complicacions socials (ex. problemes escolars) Presenta les mateixes complicacions mèdiques que l’anorèxia.

6 Bulímia nerviosa. Pronòstic
No hi ha estudis concluents. Després de 6 anys de tractament:  60% bon pronòstic  29% pronòstic intermedi  10% pronòstic dolent Factors de mal pronòstic són: inducció del vómit i abús de drogues. Estudis situen la mortalitat al voltant del 5%.


Descargar ppt "TRASTORNS DE L’ALIMENTACIÓ"

Presentaciones similares


Anuncios Google