La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’Independència d’Amèrica

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’Independència d’Amèrica"— Transcripción de la presentación:

1 L’Independència d’Amèrica
Ana Serrano Mar Hontangas

2 Virregnats abans de l’independència

3 Causes de l’independència
Descontentament dels criollos Creixent autonomía econòmica Difusió d’idees il·lustrades i liberals Exemple de les colònies angleses Biut de poder a Espanya

4 Constitució de 1812 Va ser la principal causa de l’independència de les Amèriques, ja que defensava els drets i la llibertat de els Indis. Va significar l’expansió del ideals liberals en Amèrica i va impolsar les guerres amb Espanya per aconseguir la seua emancipació.

5

6 PROCÉS D’INDEPENDÈNCIA AMERICÀ
LÍDERS San Martín en Riu de la Plata Simón Bolívar en Veneçuela Formació de Juntes independentistes

7 INTRODUCCIÓ INTRODUCCIÓ
Tras la tornada de Ferran VII els espanyols dominàren la situació durant un temps, fins que a partir de 1816 els moviments independentistes anàren agafant forçes.

8 VIRREGNAT DE NOVA ESPANYA

9 NoVA ESPANYA 7. 1812, tomàren més ciutats 1. 1ª Rebelió Miguel Hidalgo
Miguel Domínguez 2. Crit de Dolors, Guerra de l’Independència de Mèxic ( ). 3. Miguel Hidalgo Generalísim. 4. Primer Govern de Mèxic. 5.Tras varies batalles, Hidalgo va caure en una trampa d’Ignacio Elizondo, va ser jutjat i executat. (1811). 6. 2ª Rebelió José María Morelos. , tomàren més ciutats 1813, Declaració d’Independència de l’Amèrica Septentrional 1814, Constitució d’Apatzingán, i la seua captura i execució 8. Agustín d’Itúrbide, va firmar el Pla d’Iguala en 1821, finalitzant la Guerra d’Independència i el domini espanyol. 9. América Central es va unir a l’Imperi mexicà i les Províncies Unides de Centreamérica es van declarar un país independent.

10 ALEGORÍA CONSTITUCIONAL DE NICARAGUA
LARRAZÁBAL, DIPUTAT DE GUATEMALA

11 VIRREGNAT DE NOVA GRANADA

12 NOVA GRANADA 1.Encara que hi havien diversos grups republicans, fins el 1819 no va començar el procés d’Independència de Nova Granada. 2. Un exércit liderat per Simón Bolívar va tomar el control de la ciutat de Santa Fe. 3. El virrey Sámano va huir, encara que Espanya dominava part de les grans ciutats, com Quito, Cartagena de Indias i Panamà. 4. En 1820, Simón Bolívar i el comandant de l’exèrcit realista firmàren una tregua que Bolívar utilitzà per a formar la República de Colombia. 5. En 1821, tras la batalla de Bombonà, les forces republicanes lograren el control de tota Colombia, i també logren l’alliberació d’Ecuador i Venezuela. 6. En 1822, els espanyols ja havien perdut el que abans fou el Virregnat de Nova Granada.

13 MEJÍA LEQUERICA, DIPUTAT D’ECUADOR
VENTALL ALEGÒRIC DE PANAMÀ

14 VIRREGNAT DEL PERÚ

15 PERÚ Aquest va ser l’últim en independitzar-se.
A aquest virregnat també pertanyía la capitania de Xile. S’independitzà després de la victòria a Ayacucho, que va significar la pérdua total de les amèriques per a Espanya.

16 SEGELL DEL CONGRÉS DE LA REPÚBLICA DE PERÚ

17 VIRREGNAT DEL RIU DE LA PLATA

18 RIU DE LA PLATA 1.El líder del moviment independentista del Riu de la Plata fou San Martin. 2. L’Independència d’aquest virregnat començà en 1810 amb la revolució de maig a Buenos Aires, que representaba el rebuig a l’autoritat espanyola, encara que Paraguay era fidel a Espanya. 3. En 1811, Elió es va proclamar virrey, pero l apoblació va rebitjat la seua autoritat i les tropes revolucionàries anaven guanyant més control. 4. Elio i Buenos Aires frimaren un tractat que tornava el control de la banda oriental als rellistes, pero poc despres Elio fou sustituit per Vigodet. 5. Vigodet es va rendir a les tropes revolucionaries en 1814, alliberant-se del control espanyol. 6. Finalment, en 1822 el coronel espanyol Olanyeta es retira a Espanya, fet que marca el fi del domini espanyol en el virregnat del Riu de la Plata.

19 Buenos AIRES EN L’ÉPOCA DE LA REVOLUCIÓ
Declaració d’independència del virregnat del riu de la plata

20


Descargar ppt "L’Independència d’Amèrica"

Presentaciones similares


Anuncios Google