La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS NENS SOLDAT. QUÈ SÓN? Els nens soldat són nens que els recluten per força com: segrestats d’una escola, d’un orfenat, d’un camp de refugiats o d’un.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS NENS SOLDAT. QUÈ SÓN? Els nens soldat són nens que els recluten per força com: segrestats d’una escola, d’un orfenat, d’un camp de refugiats o d’un."— Transcripción de la presentación:

1 ELS NENS SOLDAT

2 QUÈ SÓN? Els nens soldat són nens que els recluten per força com: segrestats d’una escola, d’un orfenat, d’un camp de refugiats o d’un poble, amb amenaces greus.

3 PER QUINA RAÓ ELS HI FAN? Pot ser que les parts en conflicte lluitin en nom d’ideals polítics d’alliberament, de moviments d’independència o de canvi de règim.

4 NORMALMENT A ON PASSA? Normalment això sol passar a llocs pobres i sense tanta desenvolupació com a països de tota Àfrica.

5 EN QUINES CONDICIONS VIUEN? Les condicions dels nens soldat són terribles ja que als nens els utilitzen per traficar drogues i per prendre-les i a les nenes, cometen amb elles molts abusos sexuals.

6 EXEMPLES DE NENS: Aquí, us he posat un hipervíncle d’una página web on podeu veure les històries d’alguns nens de l’Àfrica la majoria i que han viscut situacions molt desagradables per a ells i elles: http://www.es.amnesty.org/camps/ns/testi_sylvain.php http://www.es.amnesty.org/camps/ns/testi_sylvain.php

7 Dibuixos de nens soldat «Aprendí muchas cosas. Maté a un hombre porque le di el alto y no quiso parar. Lo mismo hice con una mujer que temía pararse, corrí tras ella y la maté. Me crucé con una niña de 12 años y le amputé sus dos manos. Justo cuando volvíamos de esta operación maté a un hombre dentro de su cabaña. Se nos había dicho que no dejásemos a nadie vivo en la aldea.» Niño, 14 años «Aprendí a montar armas. Me he dibujado montando una; aprendí a utilizarlas. Aprendí a disparar.» Niño, 17 años

8 «Antes de hacerme rebelde yo era dócil y tranquilo. Cuando me metieron en la selva fue cuando aprendí a drogarme, a matar, a saquear y quemar casas. El dibujo que he hecho, es un dibujo de cómo quemaba y destruía yo las casas.» Niño, 15 años «Aprendí a a usar armas. Esta es un bazoka, es muy difícil de usar, es muy grande. Por arriba dispara balas y por abajo bombas. Abajo está mi comandante, es Rambo, el me enseñó.» Niño, 15 años

9 «En la guerra perdí mi casa.» (I lost my house). «Quiero ser un buen abogado» (I want to be a lawyer).


Descargar ppt "ELS NENS SOLDAT. QUÈ SÓN? Els nens soldat són nens que els recluten per força com: segrestats d’una escola, d’un orfenat, d’un camp de refugiats o d’un."

Presentaciones similares


Anuncios Google