La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Prevenció de relacions abusives i violència masclista per a joves i educadors/es en l’àmbit de la justícia juvenil MÒDUL 2: PODER, SEXUALITAT, RELACIONS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Prevenció de relacions abusives i violència masclista per a joves i educadors/es en l’àmbit de la justícia juvenil MÒDUL 2: PODER, SEXUALITAT, RELACIONS."— Transcripción de la presentación:

1 Prevenció de relacions abusives i violència masclista per a joves i educadors/es en l’àmbit de la justícia juvenil MÒDUL 2: PODER, SEXUALITAT, RELACIONS ABUSIVES I VIOLÈNCIA MASCLISTA.

2 RELACIONS DE PARELLA Amor natural  Cultural Nova utopia emocional Rols diferenciats basats en la desigualtat Parelles homosexuals Amor romàntic  Socialització de l’amor  Adaptació als canvis socials  Globalització  Conflictes en persones nouvingudes

3

4

5 (Coeducción y mitos del amor romántico, Fundación Mujeres)

6 ELS MITES DE L’AMOR ROMÀNTIC Fa dues setmanes que he conegut una persona però encara no ha passat res. Espero perquè crec que els homes han de donar el primer pas. Necessito parella per ser feliç i sentir-me realitzat/da totalment com a persona. L’amor és per sempre La meva parella no m’ha de fallar mai. Per amor s’ha de sofrir, si no hi ha una mica de sofriment no s'estimen de veritat. Aquest dissabte els teus amics/gues organitzen una festa/sortida i tu vols anar-hi. A la teva parella no li cauen massa bé els teus amics i amigues i et proposa fer junts una activitat alternativa. Què fas? Si estic veritablement enamorat/da no em pot agradar ningú més. Si això em passa és que no estimo de veritat la meva parella. Si no sento gelosia en la meva relació de parella és que no estimo veritablement l’altra persona.

7 MODELS DE RELACIÓ Model de solitud Model de separació total: no es comparteix res. Model fusional utòpic: es comparteix tot. És el model "idealitzat", la mitja taronja. Model d'inclusió: relacions tradicionals, jeràrquiques. Un dels dos és depenent de l’altre ja que no té espai personal propi. Afavoreix la relació de poder o de domini/submissió. Model d'interdependència: hi ha un espai personal compartit i un espai personal no compartit. No hi ha un patró de referència, cada un crea el seu propi espai.

8

9 CONSEQÜÈNCIES DE L’AR Rigidessa del rols Falses expectatives Frustració i fracàs afectiu L’amor com a sofriment Anulació i renúncia d’un/a mateixa (dependència) Dificultat comunicatives (“la màgia de l’amor”) Justificacions i minimitzacions de la desigualtat Violència en la parella …..

10 “ MANOS AL AIRE”, NELLY FURTADO Tú, que pierdes el control hablando en alta voz Hieres mi corazón Yo, tratando de escuchar No me puedo explicar Qué extraña sensación. Tú no me quieres entender Y me mandas a callar diciéndome No me debo sorprender Porque así es la realidad De nuestro amor Y yo No tengo armas para enfrentarte Pongo mis manos, manos al aire Sólo me importa amarte En cuerpo y alma como era ayer Tú que perdiste el control Te dejaste llevar Por la inseguridad Yo que te he visto crecer Me puedo imaginar Que todo cambiará Hoy aunque todo siga igual Y me mandes a callar diciéndome Que tienes que dominar O será el final Y yo no puedo así No tengo armas para enfrentarte Pongo mis manos, manos al aire Sólo me importa amarte En cuerpo y alma como era ayer No tengo armas para enfrentarte Pongo mis manos, manos al aire Sólo me importa amarte En cuerpo y alma como era ayer. Como ayer. Amor o violència?

11

12 “[...] poner en cuestión el ideal del amor romántico no es poner en cuestión el amor, ni la intensidad de nuestros sentimientos, ni nuestros sueños, ni nuestras fantasías, es poner en cuestión la desigualdad, la renuncia unilateral, el cuidado sin reciprocidad, en definitiva es avanzar en la construcción de relaciones más justas y más diversas que seguramente nos harán más libres y más felices, tanto a mujeres como a hombres.” (Josetxu Riviere, 2009)

13 DINÀMIQUES AR y PARELLA Mites de l’amor romàntic Pluja d’idees i debat:  Què és per tu l’amor?  Què esperes de la teva parella?  Quins son els principals conflictes en la parella?  ….. Anàlisi de material audiovisual  Cançons  Pel·lícules

14 EL TREBALL SOBRE SEXUALITAT I SALUT REPRODUCTIVA AMB ELS NOIS JOVES

15 La sexualitat(s) masculina.... Cóm aprenen els homes la seva sexualitat? Què s’espera dels homes en la seva sexualitat? Quines característiques te aqusta sexualitat? I els problemes?

16 La sexualitat masculina hegemònica (mites/problemes) Sexualitat instintiva/irrefrenable Centrada en els genitals:  Els paràmetres de la sexualitat masculina Coitocentrista (erección-penetració-eyaculación)  Heterosexual Marca de virilitat  Disosació sexualitat-afectivitat Pressió social per precocitat i tenir múltiples parelles  Ser expert en el sexe i la dona inexperta El plaer radica en l’exercici de poder i conquista

17 Conseqüències… Relacions insatisfactòries-pressió No saber que fer enfront els problemes Conductes de risc (responsabilitat anticonceptiva) Violència sexual Homofòbia Dificultats per establir relacions d’amistat amb dones …..

18 Què i com podem treballar: educació afectivo-sexual Concepte de sexualitat i sexualitat masculina  Aprenentatge social  Importància de les emocions i els pensaments (creences i actituds)  Sexualitats (concepte històric, social i cultural)  Pràctiques sexuals (coitocentrisme)  Drogues (sobretot alcohol).  Coneixement del propi cos  Respectar el propi desig i necessitat i el aliè  Mites de la sexualitat Mètodes Anticonceptius, ITS i Negociació del preservatiu  Mètodes Anticonceptius (enumeració, avantatges i inconvenients, debat per grups pastilla vs. Preservatiu, la negociació del preservatiu)  ITS  Como treure el tema del preservatiu. Embaràs no desitjat i avortament Paternitat


Descargar ppt "Prevenció de relacions abusives i violència masclista per a joves i educadors/es en l’àmbit de la justícia juvenil MÒDUL 2: PODER, SEXUALITAT, RELACIONS."

Presentaciones similares


Anuncios Google