La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Recerca Sociològica José Luis Martínez Andrea Pinín Gemma Sala

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Recerca Sociològica José Luis Martínez Andrea Pinín Gemma Sala"— Transcripción de la presentación:

1 Recerca Sociològica José Luis Martínez Andrea Pinín Gemma Sala
Vicky Voltas

2 Educació Infantil Cançó Grups Preferits Estil de música

3 Macedònia La discografia que té aquest grup de música és de tres discos (Macedònia, Posa’m un suc i Sakam te), diverses maquetes i cançons per la publicitat (El Correllengua 2005). També va enregistrar una Cantata (Cantata d’una Tortuga) conjuntament amb el grup mitjà del cor de St. Esteve de Castellar del Vallès.

4 Tipus de música Macedònia fa un un pop per a nens entre 8 i 13 anys, tot i que hi ha infants més petits i més grans als que també els agrada i se senten propers a la música i a les lletres. Les lletres parlen de temes de nens (escola, família, …) però ho fan d’una manera quotidiana i, des del punt de vista dels propis infants.

5 Per què agrada? El grup Macedònia rep un fort impuls a través dels medis de comunicació i, alguns programes per infants el patrocinen. A part, la manera que tenen de tractar alguns temes des del punt de vista de l’infant és gairabé únic en el mercat.

6 Posa’m un suc Posa’m un suc, un suc de kiwi, un suc de maracuià
Tinc un avi que aposta al domino Un cosí que no estudia ni fa res Una amiga que es pinta i surt amb nens Tinc un gat que se’n va i torna quan vol I una gossa peluda que sempre dorm Però resulta que jo ho faig tot malament Sóc un pesat, gandul, tossut i un impacient. Sóc un nen intel.ligent, ho entenc tot perfectament Sé què és bo sé què és dolent, ho diu la gent Tantes normes, tantes lleis, tanta gent per sobre meu. Jo tinc ganes de passar olímpicament, dels seus consells Posa’m un suc de llimona, pinya o mango, m’és igual Posa’m un suc de mandarina, poma o plàtan, ben gelat Posa’m un suc de maduixa o de cacao, barrejats Tinc un profe que es fica el dit al nas Una mare que sempre arriba tard Tinc un pare que mai porta el cinturó I un germà que li agrada sortir molt Tinc un tiet que no para de fumar I una tieta que no treballa mai Però resulta que jo ho faig tot malament Sóc un pesat, gandul, tossut i un impacient Sóc un nen intel.ligent, ho entenc tot perfectament Sé què és bo sé què és dolent, ho diu la gent Tantes normes, tantes lleis, tanta gent per sobre meu. Jo tinc ganes de passar olímpicament, dels seus consells Posa’m un suc de llimona, pinya o mango, m’és igual Posa’m un suc de mandarina, poma o plàtan, ben gelat Posa’m un suc de maduixa o de cacao, barrejats Una iaia que li agrada el conyac

7 Anàlisi de la lletra Aquesta lletra ens parla de la sensació de rebuig que pot tenir un infant davant d’algunes situacions on els adults es descontrolen i els infants en són conscients però pel fet de ser petits no se’ls fa cas. Algunes vegades els adults volen ensenyar als infants quelcom però no són conscients que ells mateixos no prediquen amb l’exemple. Les rimes d’aquesta cançó són assonants. Pel que fa a l’estrctura interna; a la cançó “posa’m un suc” es pot diferenciar clarament una estructura: Aa, Bb, Cc, O, Aa, Bb, … sent O la tornada.

8 Cicle Inicial Estil de música

9 María Isabel NOM: María Isabel DATA DE NAIXEMENT: 4/1/1995
POBLACIÓ: Ayamonte (Huelva) Amb nou anys va quedar campiona d’Eurojunior, anant així al concurs d’Eurovisió per infants (Eurovisió júnior), el qual va guanyar amb el tema “Antes muerta que sencilla”

10 Discografia 1. NO ME TOQUES LAS PALMAS QUE ME CONOZCO
1 Antes muerta que sencilla 2 La vida es bella 3 Un muchacho 4 ¡No me toques las palmas que me conozco! 5 Mi limusín 6 La noche y tu voz 7 Ecalofrío 8 La Pepa 9 ¿Onde vas Marisabel? 10 Mira niño 2. MARIA ISABEL Nº 2 1 Pues va a ser que no 2 Quién da la vez 3 Mi Abuela 4 María Isabel número 2 5 Tu Libertad 6 3x2 7 Me enamoro 8 Original 9 La Reina de la Fiesta 10 Piel de Chocolate 11 De Ayamonte Pa'l Mundo 12 En mi Jardín

11 Antes muerta que sencilla
EL PINTALABIOS TOQUE DE RIMEL, MOLDEADOR COMO UNA ARTISTA DE CINE PELUQUERÍA CREMA HIDRATANTE Y MAQUILLAJE QUE ES BELLEZA AL INSTANTE ABRE LA PUERTA QUE NOS VAMOS PA' LA CALLE QUE A QUIÉN LE IMPORTA LO QUE DIGAN POR AHÍ ANTES MUERTA QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA Y ES LA VERDAD PORQUE SOMOS ASÍ NOS GUSTA IR A LA MODA, QUE NOS GUSTA PRESUMIR QUE MÁS NOS DA QUE DIGAS TU DE MÍ DE LONDRES, DE MILANO, SAN FRANCISCO O DE PARIS Y HEMOS VENIDO A BAILAR, PARA REIR Y DISFRUTAR DESPUÉS DE TANTO Y TANTO TRABAJAR QUE A VECES LAS MUJERES NECESITAN UNA POQUITA, UNA POQUITA, UNA POQUITA, UNA POQUITA LIBERTAD MUCHOS POTAJES DE LOS DE ANTES POR ESO YO ME MUEVO ASÍ CON MUCHO ARTE Y SI ALGÚN NOVIO SE ME PONE POR DELANTE LE BAILO UN RATO, Y UNA GOTITAS DE CHANNEL Nº 4 QUE ES MÁS BARATO!!!, QUE A QUIÉN LE IMPORTA LO QUE DIGAN POR AHÍ ANTES MUERTA QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA ANTES MUERTA QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA Y ES LA VERDAD PORQUE SOMOS ASI NOS GUSTA IR A LA MODA QUE NOS GUSTA PRESUMIR QUE MÁS NOS DA QUE DIGAS TU DE MÍ DE LONDRES, DE MILANO, SAN FRANCISCO O DE PARIS Y HEMOS VENIDO A BAILAR PARA REIR Y DISFRUTAR DESPUÉS DE TANTO Y TANTO ESTUDIAR QUE A VECES LAS MUJERES NECESITAN UNA POQUITA, UNA POQUITA, UNA POQUI… Y HEMOS VENIDO A BAILAR PARA REIR Y DISFRUTAR DESPUÉS DE TANTO Y TANTO TRABAJAR QUE A VECES LAS MUJERES NECESITAN UNA POQUITA, UNA POQUITA, UNA POQUITA, UNA POQUITA LIBERTAD ANTES MUERTA QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA ANTES MUERTA QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA, AY QUE SENCILLA

12 Anàlisi de la lletra Cançó amb tres estrofes i una tornada que es va repetint tota l’estona Rima ABAB Té una lletra amb pocs valors morals, a més a més incita a que els infants actuin com els adults ja que parla de cremes, maquillatges, anar a la moda etc… També fa que els infants es tornin superficials i materialistes i que donin més importància al físic que a la persona. Té una melodia alegre, moguda i que enganxa Aquesta cançó agrada perquè és la que “està de moda” i perquè l’han posat tan pels mitjans de comunicació que al final ha acabat agafant molta fama

13 Cicle Mitjà

14 Estopa És un grup format per dos germans (germans Muñoz) de Cornellà del Llobregat Van sortir a la fama el 1999, amb el single “La raja de tu falda” Desprès del ressò que va tenir el seu single, la seva fama va continuar i, encara avui, és permanent i sembla no tenir aturada.

15 Discografia La seva discografia sona en 4 Cd’s diferents (i una reedició): Estopa (199) Destranjis (2001) Más destranjis (reedició) (2002) ¿La calle es tuya? (2004) Voces de ultratumba (2005) També han col·laborat amb altres músics, com ara: Los Chichos, María Jiménez, Juan Maya,...

16 Per què agrada? Inclouen la rumba a les seves cançons.
Són cançons de les que “enganxen” Bàsicament, el grup agrada pel ressò que va tenir arreu d’Espanya, pel tipus de “llengua” que utilitza (“argot” de carrer) i pel tipus de temàtica que tracta.

17 La raja de tu falda Porque aún no hay nada "montao" Y la gente entra que te entra Y yo enchufa que te enchufa Mi hermano "prueba que te prueba" ¿Esto se escucha o no se escucha? Entre el calor de la gente, alma del ambiente Los focos deslumbrantes son muy potentes El público delante muy expectante ¡Caliente, caliente! De repente se abrió la puerta Mientras yo cogía la guitarra Y me temblaron las piernas Al ver de nuevo la raja de tu falda Por la raja de tu falda yo, Rompí tres cuerdas de esta guitarra Y ahora ya ha pasado el tiempo Parece que fuera ayer Desde que desapareciste del concierto Yo no te he vuelto a ver Ya no recuerdo tus ojos Ni siquiera tu mirada Tan sólo puedo acordarme de la raja de tu falda Por la raja de tu falda Yo me he "obsesionao" y voy de barra en barra Por la raja de tu falda Yo tuve un piñazo con un Seat Panda Por la raja de tu falda, Yo tuve un siniestro con un Seat Panda Era una tarde tonta y caliente De esas que te quema el sol la frente Era el verano del 97 Y yo me moría por verte Mi única idea era camelarte Era llevarte a cualquier parte Yo ese día tocaba en el bar sin nombre Y allí esperaba encontrarte Me puse un pantaloncito estrecho La camiseta de los conciertos Vamos Josele tira "pa´l" coche Porque esta noche nos la comemos Y al pasar por tu calle allí estabas tú Esperando en la parada del autobús Comiéndote con gracia aquel chupachups ¡Qué vicio, qué vicio! No sé qué me dió por la espalda Cuando vi la raja de tu falda Que un Seat Panda se me cruzó Y se comió el parachoques de mi Ford Escort Por la raja de tu falda yo Tuve un piñazo con un Seat Panda 10:40 post meridiam Llegamos tarde para no variar Y el tío del garito esta "mosqueao"

18 Anàlisi de la cançó El llenguatge emprat és un llenguatge de carrer (registre informal/vulgar) L’estil musical al qual pertany és la rumba. La rima que apareix és bastant irregular. La tornada és igual pel que fa a melodia; però pel que fa a la lletra aquesta va variant, tot i que té un tros fix “Por la raja de tu falda, yo...” Pel que fa al contingut, se’n pot fer la següent lectura: el protagonista vol quedar amb una noia i, durant la cançó, ens explica la sèrie de incidents que li ocorrerien al veure el tall tan exagerat que tenen les faldilles de la noia

19 Cicle Superior Grup de música

20 Queen Banda britànica dels anys 70.
Components: Freddie Mercurie (cantant), Roger Taylor, Brian May i John Deacon. 1971 – 1991 Avui en dia estan reunits amb Paul Rogers. Absencia per defunció del cantant. El seu tipus de música es basa en el rock.

21 Discografia El seu primer disc va ser publicat el 1973.
Han publicat un total de 16 discos, 5 en directes, i 5 recopilatoris. Podem trobar diferents temes en la discografia. Els més coneguts són temes fent al·lusió a la malaltia del cantant i un himne esportiu.

22 Per què agrada? Publicitat. (Temes amb molta transcendència)
Pares. (Música que ha passat de pares a fills) Himne. (We are the champions)

23 We are the champions I've taken my bows and my curtain calls. You brought me fame and fortune and ev'rything that goes with it, I thank you all. But it's been no bed of roses, no pleasure cruise. I consider it a challenge before the whole human race and I ain't gonna lose. We are the champions my friend. And we'll keep on fighting till the end. We are the champions. We are the champions. No time for losers 'cause we are the champions of the world. I've paid my dues, time after time, I've done my sentence but committed no crime, And bad mistakes, I've made a few. I've had my share of sand kicked in my face but I've come through. And I need to go on, and on, and on, and on. We are the champions my friend. And we'll keep on fighting till the end. We are the champions. We are the champions. No time for losers 'cause we are the champions of the world.

24 Anàlisi de la lletra L’argument de la cançó ve a dir-nos que finalment, després d’un llarg camí de lluita, per fi som campions. La cançó està estructurada en dues estrofes on al mig s’intercala una tornada. Al final de la cançó la tornada es canta dues vegades. La rima que acostuma a utilitzar es consonant, i cada estrofa consta de 5 versos, excepte la tornada que es de 4.

25 Conclusions Entrevista difícil per l’edat: Molts petits no entenien o no sabien respondre sobre quin estil de música els hi agrada més, fins i tot ens hem trobat no saber-te reconèixer cançons i grups. Bàsicament a primer. Els més comercials són els grups que triomfen més, encara que siguin clàssics. Per exemple: Queen. Evolució dels gustos musicals en funció l’edat. Dues clares evolucions: Llengua: Espanyola ---- Anglesa Repertori: infantils i dibuixos--- gran criteri musical

26 Conclusions Els infants no tenen vida d’infant, en general son un reflex dels gustos i idees dels grans. Avui en dia no hi ha cap grup específic de nens petits, com podien ser Parxís, Onda vaselina, Bom, Bom Chip... La música d’avui en dia la pot escoltar TOTHOM.

27 Bibliografia Adreces d’Internet http://www.enderrock.com


Descargar ppt "Recerca Sociològica José Luis Martínez Andrea Pinín Gemma Sala"

Presentaciones similares


Anuncios Google