La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

HENRY MATISSE 1869-1954 Lidera el Mov. Fauvista Deixeble de Moureau (Simbolista) La seva influència transita per tot el s.XX. CARACTERÍSTIQUES: -Colors.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "HENRY MATISSE 1869-1954 Lidera el Mov. Fauvista Deixeble de Moureau (Simbolista) La seva influència transita per tot el s.XX. CARACTERÍSTIQUES: -Colors."— Transcripción de la presentación:

1 HENRY MATISSE 1869-1954 Lidera el Mov. Fauvista Deixeble de Moureau (Simbolista) La seva influència transita per tot el s.XX. CARACTERÍSTIQUES: -Colors intensos -Àrees planes -Contrast entre corbes i contracorbes -Evoluciona cap a altres estils: Arabescos i GEOMETRIA RECTILÍNIA del cubisme -Última etapa utilitza el guasch amb paper. OBRES IMPORTANTS La mujer del sombrero La Raya verde “Mdme. Matisse” La ventana abierta a Cotlliure Joie a vivre La danza

2 INFLUÈNCIES PICTÒRIQUES No nega mai la influència de grans pintors: Rembrandt, El Greco, Piero Della Francesca, Courbet, Manet, Renoir, Cézanne.. Reconeix la importància de l’ impressionisme en l’alliberament del color. Reconeix la importància de Gauguin en el seu desenvolupament. Respeta els puntillistes Seurat i Signac, Admira a Cezanne, Idolatra a Redon. Admira l’art islàmic que l’inspira els arabescos de la seva obra.

3 OBRA IMPORTANT Joie de vivre 1906 Salo des Independents

4 OBRA REPRESENTATIVA “ Lujo, calma y voluptuosidad” Matisse, 1904 En este tema temprano adoptó el Divisionismo. Recrea el mito del origen de nuestra sensibilidad y razón de ser, se habla de la dominante mediterránea. El descubrimiento del origen es algo que siempre le obsesionó. Como pretende lujo, calma y voluptuosidad, pinta un hermoso lugar donde las mujeres se desnudan y se bañan. Recrea un paraíso que quiere revivir. Por medio del lenguaje divisionista, se dirigen los puntos al estado del instinto que nos impulsa a buscar el sosiego. La misión de su arte es crear un paraíso donde la conciencia encuentra sublimaciones. La realidad simplemente se toma como puente para llegar a lo pictórico. El título de este tema es un recuerdo y homenaje a Baudelaire, que tituló un poema del mismo modo. Divisionismo

5 ANALISI PICTÒRIC Es distancia del puntillisme de Signac en la intensitat i lluminositat dels colors. Aporta la seva visió subjectiva a l’escena que vol pintar. Les línies horitzontals es relacionen amb la verticalitat dels arbres i del màstil de la barca. La diagonal de la platja, la de les branques, la de les línies de llum i el màstil inclinat, contrasten amb les figures corbes dels cosos nus de les dones i amb les corbes de la línia de platja.

6 OBRES

7 MATISSE: LECTORA SOBRE FONDO NEGRO O LA MESA ROSA

8 MATISSE: VESTIDO DE GALA AZUL Y MIMOSAS

9 MATISSE: LA BLUSA RUMANA

10 MATISSE: DESNUDO ROSA

11 MATISSE: LA DANZA (VERSIÓN DEFINITIVA)

12 MATISSE: RETRATO DE MADAME MATISSE

13 MATISSE: PORTRAIT DE BEVILACQUA

14 MATISSE: HERMIT RETRATO MUJER


Descargar ppt "HENRY MATISSE 1869-1954 Lidera el Mov. Fauvista Deixeble de Moureau (Simbolista) La seva influència transita per tot el s.XX. CARACTERÍSTIQUES: -Colors."

Presentaciones similares


Anuncios Google