La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EL GÒTIC Andrea Soria Catalán..

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EL GÒTIC Andrea Soria Catalán.."— Transcripción de la presentación:

1 EL GÒTIC Andrea Soria Catalán.

2 L’art Gòtic: L'art gòtic descriu un estil arquitectònic i decoratiu predominant a Europa entre el segle XII i el segle XV que es caracteritza per ser molt ornamental i amb detalls molt treballats i realistes, no utilitza un esquema de representació general. Les estructures arquitectòniques seguien sent com les romàniques però el llenguatge visual volia transmetre confiança i riqueza.

3 Arquitectura gòtica: L’arquitectura es caracteritza per:
L’arc ojival , la volta de creueria, els arcbotants, els florons, els vitralls,  rosasses i la propensió a la verticalitat, amb naus àmplies i esveltes.

4 FLORONS L’ARC OJIVAL VITRALLS ARCBOTANTS VOLTA DE CREUERIA

5 L’escultura gòtica: L'escultura va evolucionar. Es comença a treballar amb les corbes i el contacte entre les parts de les figures. Els temes generals són sobretot religiosos. Característiques: Realisme, les figures van deixar de ser idealitzades i els personatges es representen tal com eren. Dinamisme, intentar captar el moviment. Emotivitat, escenes repletes de sentiments i expressivitat. Lluminositat, es va crear espectaculars efecte de llums i ombres mijançant el tractament de la vestidura.

6 Escultures:

7 La pintura: La pintura gòtica s'acostuma a datar entre el 1200 i el 1430. Característiques: Pintura més fosca i emocional. Començament de la pintura amb assumptes que no són religiosos . Major realisme del retrat, amb personatges amb emocions, abandonant la perspectiva totalment plana i augmentant el nombre de pigments. Amb més moviment i llum.


Descargar ppt "EL GÒTIC Andrea Soria Catalán.."

Presentaciones similares


Anuncios Google