La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS CICLES BIOLÒGICS Conjunt d'etapes que transcorren des de que es forma el zigot per fusió de gàmetes, fins que arriba a l'edat adulta i es tornen a.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS CICLES BIOLÒGICS Conjunt d'etapes que transcorren des de que es forma el zigot per fusió de gàmetes, fins que arriba a l'edat adulta i es tornen a."— Transcripción de la presentación:

1 ELS CICLES BIOLÒGICS Conjunt d'etapes que transcorren des de que es forma el zigot per fusió de gàmetes, fins que arriba a l'edat adulta i es tornen a formar nous gàmetes.

2 1. Cicle haplont La meiosi es dóna en el zigot, pel que l'adult és haploide. És el cicle més primitiu, i es dóna en moltes algues i fongs i en alguns protozous.

3

4 2. Cicle diplont La meiosi té lloc durant la gametogènesi, formant‑se gàmetes haploides; al fusionar‑se aquests, es forma un ou i després un adult diploide. Aquest cicle es dóna en tots els animals, en molts protozous, i en algunes algues i fongs

5 3. Cicle diplohaplont El zigot origina un individu adult diploide (esporòfit) que per meiosi dóna cèl·lules haploides (espores) que al desenvolupar‑se donen un adult haploide (gametòfit), que formarà els gàmetes que donaran el zigot. Aquest cicle té lloc en algues i fongs, i en totes les plantes superiors

6

7


Descargar ppt "ELS CICLES BIOLÒGICS Conjunt d'etapes que transcorren des de que es forma el zigot per fusió de gàmetes, fins que arriba a l'edat adulta i es tornen a."

Presentaciones similares


Anuncios Google