La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv ● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv. 4-6), una persona acusada i perseguida.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv ● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv. 4-6), una persona acusada i perseguida."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 ● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv
● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv. 4-6), una persona acusada i perseguida es confessa innocent davant el Senyor i li prega que l’alliberi dels seus perseguidors (vv. 9-10) ● El salm fou compost originàriament per al ritu que s’al·ludeix en 1 Re 8,31-32: quan un innocent era amenaçat de mort i perseguit, podia refugiar-se en el temple i sotmetre el seu cas a la justícia de Déu. ● Amb aquesta finalitat, recitava la fórmula continguda en aquest Salm o una altra de semblant (cf. Sl 16 o 25). En declarar la seva innocència, no afirmava estar lliure de tot pecat, sinó tan sols del crim que se li imputava.

4 Senyor, Déu meu, en vós em refugio;
salveu-me dels perseguidors, allibereu-me. que si algú, com un lleó, em robés la vida ¿qui la rescataria, qui la salvaria?

5 Senyor, Déu meu, si he fet això que diuen,
si les meves mans hi tenen part, si he faltat a la paraula d’amistat, jo que perdono el qui em vol mal sense motiu, que m’afalagui l’enemic que em persegueix, em trepitgi per terra i em colgui a la pols.

6 Senyor, alceu-vos decidit, atureu la fúria dels enemics,
desvetlleu-vos i sortiu a defensar-me en el judici que vós heu convocat. Que s’apleguin les nacions al voltant vostre, asseieu-vos ben alt per presidir-los. El Senyor és el jutge dels pobles.

7 Feu-me justícia, Senyor. Jo no tinc culpa i m’he portat honradament.
Ja n’hi ha prou de la malícia dels culpables! I vós, Déu just, vós que escruteu l’interior dels homes, doneu raó a l’innocent.

8 Déu és l’escut que em protegeix,
el salvador dels rectes de cor. Déu és un jutge just, que s’imposa cada dia. Si l’injust torna a esmolar l’espasa, tiba l’arc i l’apunta, es tornaran contra ell les armes mortals i les fletxes enceses que prepara.

9 Mireu-lo: té a les mans el malefici,
prepara el cop amb malícia, i l’erra. Havia cavat una fossa profunda, i acaba caient-hi ell mateix; víctima dels propis intents, recau damunt d’ell la seva malícia.

10 Dono gràcies al Senyor perquè és just; canto el nom de l’Altíssim.

11 DÉU ÉS EL MEU REFUGI Us anomeno, Senyor, “el meu refugi” i “el meu escut”, i realment ho sou. A la vostra presència vull entendre les maneres i els camins que teniu per a protegir-me i defensar-me. En dir “refugi”, no penso en una cova amagada en altes muntanyes on vaig per fugir lluny de l’encalç dels meus enemics; ni tampoc m’imagino que poseu un escut davant meu perquè ningú no pugui ferir-me i jo resti il·lès. Això és una protecció des de fora, mentre que vós esteu en el meu interior. No em protegiu de fora estant, sinó des de dins. No m’he d’acollir a vós, perquè ja estic en vós i vós esteu en mi. Protegiu el meu cos donant-me un organisme sa, i il·luminant la meva ànima amb la vostra gràcia. Em defenseu tot identificant-vos amb mi, i aquesta és la meva fortalesa.

12 Senyor, Jutge just, que vau permetre la mort del vostre Fill
per manifestar, fins a l’extrem, la vostra misericòrdia. Units a ell fem seva la nostra oració i ens posem a les vostres mans. Us donem gràcies per la vostra justícia i cantem el vostre nom, oh Altíssim. Per Jesucrist, Senyor nostre.


Descargar ppt "● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv ● Mitjançant una declaració que equival a un jurament (vv. 4-6), una persona acusada i perseguida."

Presentaciones similares


Anuncios Google