La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Cromatina 1.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Cromatina 1."— Transcripción de la presentación:

1 Cromatina 1

2 Tipus de cromatina ADN unit a les histones (proteïnes bàsiques)formant “el collaret de perles”. Pot condensar més, tipus “Solenoide”. Tipus: - Heterocromatina: No es descondensa en la interfase. Perifèrica. No es pot fer la transcripció. Tipus: Constitutiva: Condensada en totes les cèl·lules. No té informació genètica. Inclou als centròmers i telòmers. Facultativa: Diferent als distints tipus cel·lulars. Depèn de les cèl·lules es condensa o no. - Eucromatina: Es descondensa durant la interfase. Disseminada per la resta del nucli i no visible amb el microscopi. Representa la forma activa de la cromatina, es transcriu de DNA a molècules de RNAm.

3

4 Funcions cromatina Conté la informació biològica de l’organisme. Es duplica abans de la divisió cel·lular (les dues cromàtides del cromosoma). Porta la informació per sintetitzar els diferents RNAs

5 Cromosomes Nombre constant en totes les cèl·lules d’una espècie.
Les cromàtides d’un cromosoma són idèntiques (duplicació del DNA durant interfase). Funció: Repartir la informació genètica cap a les cèl·lules filles. El DNA està inactiu (no es pot transcriure, degut al seu elevat empaquetament).

6 Estructura 6

7 Metacèntric Submetacèntric Acrocèntric Telocèntric
Tipus de cromosomes Metacèntric Submetacèntric Acrocèntric Telocèntric 7

8 Cromosomes. Telòmers Un telòmer és una regió de l'ADN repetitiu situada als extrems dels cromosomes, que serveix per a protegir aquests extrems de ser destruïts. El telòmer és consumit durant la divisió cel·lular.

9 Cariotip Amniocentesi:
9

10 Idiograma

11 OBSERVACIÓ CORPUSCLE DE BARR
Humans 46 cromosomes: 44 autosomes i 2 heterocromosomes Dones XX Homes XY El Y és petit En les femelles un dels X es condensa totalment durant la interfase (hetrocromatina constitutiva) i forma el Corpuscle de Barr: estructura compacta en la perifèria del nucli interfàsic . OBSERVACIÓ CORPUSCLE DE BARR


Descargar ppt "Cromatina 1."

Presentaciones similares


Anuncios Google