La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Enmig de la soledat i l’aflicció (v Enmig de la soledat i l’aflicció (v. 16), el salmista apel·la confiadament a la misericòrdia de Déu (v. 6). La.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Enmig de la soledat i l’aflicció (v Enmig de la soledat i l’aflicció (v. 16), el salmista apel·la confiadament a la misericòrdia de Déu (v. 6). La."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 Enmig de la soledat i l’aflicció (v
Enmig de la soledat i l’aflicció (v. 16), el salmista apel·la confiadament a la misericòrdia de Déu (v. 6). La seva petició es fonamenta en una sèrie de reflexions sobre la bondat del Senyor, que ensenya el seu camí als pecadors i als humils (vv. 8-9). L’artifici “alfabètic” –freqüent en els salms de to sapiencial– fa que les idees es succeeixin amb força llibertat, sense una connexió gaire evident.

4 1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS 3. AMB EL NOSTRE TEMPS
“Vint peticions suplicants”... fetes a Déu, per a implorar el do de la fidelitat a l’Aliança i el perdó de les infidelitats. 2. AMB JESÚS Jesús ens salva, ens perdona. Va parlar d’ell mateix com “el camí cap al Pare”: en aquest salm es parla quatre cops dels “”camins de Déu”, dos cops de “les vostres rutes, les sendes de justícia”, dos cops se li demana que “ens guiï”. 3. AMB EL NOSTRE TEMPS La fidelitat a Déu, la fe, és una saviesa superior, un estil de vida, un camí de felicitat. No deixem de meditar aquesta bella imatge del “camí”: ens convé avançar... caminar... “pels camins de Déu”.

5 A vós elevo la meva ànima, Senyor. Déu meu, en vós confio,
que no en tingui un desengany, i no s’alegrin els enemics. No s’enduran un desengany els qui esperen en vós, sinó els qui us abandonen per fiar-se del no-res.

6 Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes,
que aprengui els vostres camins. Encamineu-me en la vostra veritat, instruïu-me, perquè vós sou el Déu que em salveu; i cada moment espero en vós, perquè sé que sou bo, Senyor.

7 Recordeu-vos, Senyor, de la vostra pietat
i de l’amor que heu guardat des de sempre. No us recordeu dels pecats que he comès de jove, compadiu-vos de mi, vós que estimeu tant.

8 El Senyor, bondadós i recte, ensenya el bon camí als pecadors.
Encamina els humils per sendes de justícia, els ensenya el seu camí.

9 Tot l’obrar del Senyor és fruit d’amor fidel
per als qui guarden la seva aliança. Per l’amor del vostre nom, Senyor, perdoneu la meva culpa, que és molt gran.

10 ¿Qui és el qui venera de debò el Senyor?
Ell li ensenyarà el camí que ha de prendre. Cada nit reposarà feliç, els seus descendents posseiran la terra.

11 El Senyor es fa conèixer íntimament als seus fidels,
els revela la seva aliança. Sempre tinc els ulls posats en el Senyor, que allibera els meus peus del parany.

12 Mireu i compadiu-vos de mi, que em trobo sol i desvalgut.
Eixampleu el meu cor oprimit, traieu-me de la meva dissort.

13 Mireu la meva aflicció i les meves penes,
i perdoneu-me tots els pecats. Mireu si en tinc, d’enemics, si en són, de violents, els seus odis!

14 Guardeu la meva vida i deslliureu-me; m’he emparat en vós;
que no en tingui un desengany! La rectitud i l’honradesa em salvaguarden, perquè en vós tinc posada l’esperança.

15 Déu meu, allunyeu d’Israel els mals que l’afligeixen.

16 «En vós confio, que no en tingui un desengany».
¿Us adoneu, Senyor, del que passarà si vós falleu i jo quedo avergonyit? Amb tot el dret o sense, porto el vostre nom i us represento davant la societat, de tal manera que, si la meva reputació baixa, també baixarà la vostra amb la meva. Estem units. La meva vergonya, vulgues o no, us afectarà. Per això us suplico amb doble interès: per la glòria del vostre nom, Senyor, no em falleu! Ja sé que els meus pecats s’han ficat per entremig i ho han espatllat. Per això us demano: “Recordeu-vos, Senyor, de la vostra pietat i de l’amor que heu guardat des de sempre”. No us fixeu en la meva maldat, sinó en la confiança que he posat en vós. Sobre aquesta confiança he basat tota la meva vida. Gràcies a aquesta confiança puc parlar i obrar i viure. La confiança que vós mai no m’heu de fallar. Responeu a la meva confiança i salveu la meva fe. Doneu-me senyals de la vostra presència, per tal que la meva fe s’enforteixi i les meves paraules resultin autèntiques. Feu palès en la meva vida que no falleu mai a aquells que se us donen, perquè pugui viure en plenitud aquesta confiança i la proclami amb convicció. Déu no falla mai al seu poble. “No s’enduran un desengany els qui esperen en vós”.

17 Senyor, qui espera en Vós no quedarà defraudat
Senyor, qui espera en Vós no quedarà defraudat Per això elevem les nostres ànimes, per tal que ens porteu pel camí de la salvació Per Jesucrist, Senyor nostre.


Descargar ppt "Enmig de la soledat i l’aflicció (v Enmig de la soledat i l’aflicció (v. 16), el salmista apel·la confiadament a la misericòrdia de Déu (v. 6). La."

Presentaciones similares


Anuncios Google