La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Els sintagmes Un sintagma és una paraula o un grup de paraules relacionades entre si, que tenen sentit i compleixen una mateixa funció sintàctica. Segons.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Els sintagmes Un sintagma és una paraula o un grup de paraules relacionades entre si, que tenen sentit i compleixen una mateixa funció sintàctica. Segons."— Transcripción de la presentación:

1 Els sintagmes Un sintagma és una paraula o un grup de paraules relacionades entre si, que tenen sentit i compleixen una mateixa funció sintàctica. Segons el nucli del sintagma, hi ha 5 tipus de sintagmes: Sintagma nominal (SN): el nucli és el nom. Exemple: aquella casa casa és el nucli d’aquest SN. Sintagma adjectival (SAdj): El nucli és un adjectiu. Exemple: tan rialleres rialleres és el nucli d’aquest SAdj. Sintagma verbal (SV): el nucli és un verb. Exemple: escriu a cent per hora. escriu és el nucli d’aquest SV. Sintagma adverbial (SAdv): el nucli és un adverbi. Exemple: molt tranquil·lament tranquil·lament és el nucli d’aquest SAdv. Sintagma nominal Sintagma adjectival Sintagma verbal Sintagma adverbial

2 Sintagma preposicional
El sintagma preposicional és un cas diferent dels altres, perquè no té un nucli en concret i no té sentit propi. El que el diferencia és que està introduït per una preposició. Per tant, sempre que trobem un sintagma introduït per una preposició, sabrem que es tracta d’un sintagma preposicional. Exemple: la festa de disfresses de disfresses és un sintagma preposicional perquè està introduït per la preposició de. Sintagma preposicional


Descargar ppt "Els sintagmes Un sintagma és una paraula o un grup de paraules relacionades entre si, que tenen sentit i compleixen una mateixa funció sintàctica. Segons."

Presentaciones similares


Anuncios Google