La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

YEIZA GONZÁLEZ CALABUIG MIGUEL ANGEL MORENO SANCHÍS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "YEIZA GONZÁLEZ CALABUIG MIGUEL ANGEL MORENO SANCHÍS"— Transcripción de la presentación:

1 YEIZA GONZÁLEZ CALABUIG MIGUEL ANGEL MORENO SANCHÍS
Sistema nerviÓs YEIZA GONZÁLEZ CALABUIG MIGUEL ANGEL MORENO SANCHÍS

2 ÍNDEX índex Com és el nostre sitema nerviós? Sistema nerviós central.
Parts de l’encèfal. La mèdul·la espinal El sistema nerviós perifèric. Enfermetats Autores

3 Com és el nostre sistema nerviós?
El nostre sistema nerviós és una xarxa de neurones en què es distingeixen dues parts: El sistema nerviós central. El sistema nerviós perifèric.

4 Sistema nerviós central
El sistema nerviós central es compon de dos òrgans:l'encèfal i la medul·la espinal. L'encèfal :Està protegit pel crani i té tres parts . El cervell El cerebel El tronc encefàlic

5 El cervell: interpreta la informació dels òrgans dels sentits i controla el llenguatge, la memòria, el pensament... El cerebel: controla els nostres moviments i fa que mantinguem l’equilibri. El tronc encefàlic: controla els moviments bàsics per a mantindre’ns amb vida, uns moviments que realitzem automàticament, encara que estem dormint. Parts de l'encèfal

6 LA MÈDUL·LA ESPINAL La mèdul·la espinal està protegida per la columna vertebral, i en partixen nombrosos nervis.Conduix senyals fins a l’encèfal o des d’aquest a altres parts del cos. Elabora ordres per tal que els efectors realitzen respostes involuntàries o reflexes, que són les que ens permeten reaccionar de manera ràpida i sense pensar.

7 EL SISTEMA NERVIÓS PERIFÈRIC
El sistema nerviós perifèric està format per nervis. Els nervis són una espècie de cables que connecten els òrgans dels sentits amb el sistema nerviós central, i aquest, amb els efectors (per exemple, els músculs).

8 enfermetats - L'epilèpsia: és una síndrome cerebral crònica de causes diverses, caracteritzada per crisis recurrents degudes a una descàrrega excessiva d'impulsos nerviosos per les neurones cerebrals, associades eventualment amb diverses manifestacions clíniques i para-clíniques.

9 -La meningitis és la inflamació de les meninges
-La meningitis és la inflamació de les meninges. La meningitis es presenta amb un síndrome, en general aguda, constituïda per intensos mal de caps, rigidesa de clatell i raquis, restrenyiment, vòmits de tipus cerebral, pols lent, etc.

10 AUTORS Yeiza González Calabuig Miguel Ángel Moreno Sanchis


Descargar ppt "YEIZA GONZÁLEZ CALABUIG MIGUEL ANGEL MORENO SANCHÍS"

Presentaciones similares


Anuncios Google