La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

MAPES MENTALS TONI BUZAN

Presentaciones similares


Presentación del tema: "MAPES MENTALS TONI BUZAN"— Transcripción de la presentación:

1 MAPES MENTALS TONI BUZAN
CONCRECIÓ CURRICULAR CEIP ROBINES (BINISSALEM)

2 Per què mapes mentals? S'usen tots dos hemisferis del cervell, estimulant el desenvolupament equilibrat del mateix.

3 Estimula al cervell en tots els seus àmbits (percepció, associació d’idees, imatges, frases, records, etc.) Estimula la creativitat de l'ésser humà al no tenir límits en el seu disseny. És una eina efectiva i dinàmica en el procés d'aprenentatge i d'adquisició d'informació. Trenca paradigmes pel que fa als mètodes estructurats i lineals d'aprenentatge. Poden ser utilitzats en tots els aspectes de la vida diària, tant en el personal, com en el familiar, social i el professional

4 Avantatges d’utilitzar mapes mentals:
S'estalvia temps en: Anotar només les paraules que interessen. Només llegir paraules que vénen al cas. Revisar les notes del mapa mental. No haver de cercar les paraules claus entre una sèrie innecessària (apunts). Augmenta la concentració en els problemes reals.

5 Les paraules claus es juxtaposen en el temps i en l'espai, amb el que milloren la creativitat i el record. S'estableixen associacions clares i apropiades entre les paraules claus. Al cervell se li fa més fàcil acceptar i recordar els mapes mentals. Utilitzant constantment totes les habilitats corticals, el cervell està cada vegada més alertat i receptiu.

6 AVANTATGES MAPES MENTALS

7 JERARQUIES I CATEGORIES
PER PODER ELABORAR MAPES MENTALS ENS CAL ESTRUCTURAR EL NOSTRE PENSAMENT UTILITZANT: JERARQUIA: Cal establir de quina manera indicarem la jerarquia utilizada en el nostre mapa mental (colors, tamany de lletres, gruix de les línies…) CATEGORITZACIÓ: Cal crear les categories i subcategories per tal d’organitzar el mapa mental.

8

9

10 IOB (idees ordenadores bàsiques)
LES IOB SÓN CONCEPTES CLAUS A PARTIR DELS QUALS ORGANITZAM ALTRES CONCEPTES.

11

12 D’AQUESTES IOB SORGEIXEN DIFERENTS SUBCATEGORIES QUE ES PODEN ANAR CONCRETANT CADA VEGADA MÉS.

13

14 Com començam? Pluja d’idees... RÀPIDA PRÒPIA ORIGINAL D’IDEES PERSONAL
ASSOCIACIÓ D’IDEES CONNEXIÓ PERSONAL

15 LLEIS DE LA CARTOGRAFIA MENTAL
UTILITZA L’ÈMFASI: Imatge central Imatges en tot el mapa mental Tres o més colors per cada imatge central Dibuixos i paraules en tres dimensions Sinestèsies (fusió dels sentits físics) Variació del tamany de les lletres Organització de l’espai Espai entre els elements adequat

16 2. UTILITZA L’ASSOCIACIÓ:
Utilització de fletxes per establir connexions dins el mapa mental Utilitza colors que identifiquin les categories Utilitza codis que facilitin la memòria i retenció d’informació.

17 3. Expressa’t amb claretat:
Una paraula clau per línia. Escriu amb lletra d’impremta. Escriu sobre les línies. La longitud de la línia = longitud de la paraula. Uneix les línies entre si i les branques principals amb la imatge central.

18 Connecta les línies amb altres línies.
Les línies centrals han de ser més guixades i amb formes orgàniques. Utilitza imatges tan clares com sigui possible. Fes servir el paper en sentit horitzontal.

19 4. Desenvolupa un estil personal.
5. Utilitza la jerarquia. 6. Utilitza l’ordre numèric.


Descargar ppt "MAPES MENTALS TONI BUZAN"

Presentaciones similares


Anuncios Google