La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

▬ Aquest salm és una professió de fidelitat a la missió que Déu havia confiat a David i als seus descendents: la de governar amb justícia la "Ciutat.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "▬ Aquest salm és una professió de fidelitat a la missió que Déu havia confiat a David i als seus descendents: la de governar amb justícia la "Ciutat."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 ▬ Aquest salm és una professió de fidelitat a la missió que Déu havia confiat a David i als seus descendents: la de governar amb justícia la "Ciutat del Senyor" (v. 8). ▬ És difícil determinar amb exactitud en quines circumstàncies el rei davídic havia de pronunciar aquestes paraules. Probablement, ho feia en el transcurs d'una celebració litúrgica, que commemorava periòdicament la institució de la dinastia i l'aliança del Senyor amb la casa de David. ▬ La tradició cristiana ha trobat en aquest salm l'ideal i el programa de tot govern just.

4 Vull celebrar la fidelitat i la justícia.
A vós, Senyor dedico el meu cant. Estudiaré la causa de la gent honrada, sempre que recorrin a mi.

5 Portaré les coses de palau no em proposaré d’aconseguir
amb honradesa de cor; no em proposaré d’aconseguir cap objectiu innoble.

6 No sóc amic dels qui obren contra llei, no hi vull tenir tracte;
que s’allunyin de mi els cors perversos, són per a mi uns desconeguts.

7 Als qui d’amagat infamen els companys, els obligo a callar;
m’és insuportable l’home d’ulls altius i de cor arrogant.

8 Poso els ulls en gent fidel del país, per cridar-los a viure amb mi;
són homes de conducta irreprensible els qui estan al meu servei.

9 No tindran lloc al meu palau els homes fraudulents;
no es mantindrà a la meva presència ningú que menteixi.

10 No em canso cada dia de fer callar els injustos del país.
Vull que s’acabin a la ciutat del Senyor els qui obren el mal.

11 Us presento avui, Senyor, la llista dels meus propòsits
Us presento avui, Senyor, la llista dels meus propòsits. El final d'uns exercicis, el principi d'any o, senzillament, un despertar en el qual he llançat una mirada a la meva vida i he anotat alguns temes per recordar-me'ls a mi mateix i perquè vós me'ls beneïu. Heu-los ací. Sé que podia haver estat més concret, i en la pràctica ho seré si així ho desitgeu; però per avui he preferit traçar només línies generals per a enfocar els meus esforços i dirigir el dia. Vull esforçar-me perquè hi hagi rectitud i equitat en les meves accions. Sé massa bé que els propòsits en si mateixos no serveixen per a res. Podria ensenyar-vos llistes senceres que he fet any rere any, amb la sinceritat del moment i l'excés de confiança de la joventut, i que avui són només documents repetits de santa ingenuïtat i fracàs total. Per això avui he volgut, senzillament, contar-vos els meus pensaments i indicar la direcció que m'agradaria que seguís la meva conducta. Avui aquesta llista no és un propòsit, sinó una oració; és a dir, que la llista no és per a mi, sinó per a vós, perquè la recordeu i l’aneu aplicant quan calgui. No són èxits que jo he d'aconseguir, sinó gràcies que heu de concedir-me.

12 Senyor Jesús, que heu vingut al món perquè poguéssim caminar amb rectitud de cor, vós que ens heu proposat com a ideal de perfecció el vostre mateix Pare, concediu als fills de casa vostra la veritable perfecció de l'amor: que visquem avui en la vostra presència sense cometre fraus, sense ulls envanits i així cantem la vostra bondat i la vostra justícia amb cada una de les accions de la nostra jornada. Vós, que viviu i regneu pels segles dels segles. Amén.


Descargar ppt "▬ Aquest salm és una professió de fidelitat a la missió que Déu havia confiat a David i als seus descendents: la de governar amb justícia la "Ciutat."

Presentaciones similares


Anuncios Google