La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

3 Revolucions liberals i nacionalisme ESQUEMA RECURSOS INTERNET.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "3 Revolucions liberals i nacionalisme ESQUEMA RECURSOS INTERNET."— Transcripción de la presentación:

1 3 Revolucions liberals i nacionalisme ESQUEMA RECURSOS INTERNET

2 Onades revolucionàries del segle XIX
Esquema de continguts Revolució Americana Revolució Francesa Onades revolucionàries del segle XIX

3 Recursos Revolucions liberals al món Mapa de les tretze colònies Constitució dels EUA L’endeutament de la Hisenda Reial Francesa el 1788 Sistema polític establert per la Constitució de 1791 Composició parlamentària de la convenció L’expansió de la França revolucionària i l’Imperi Napoleònic L’Europa de la Restauració Els cicles revolucionaris liberals Unificació italiana Unificació alemanya

4 La Guerra de la Independència
Esquema de continguts Revolució Americana Problemes a les tretze colònies La Guerra de la Independència El naixement dels Estats Units Protestes contra la política fiscal de la Corona britànica (motí del te, 1773). Reunió a Filadèlfia (1774), autoritats britàniques. Declaració de la llista de greuges contra les d’Independència de Filadèlfia (4 de juliol de 1776). : els colons dirigits per Washington formen un exèrcit de voluntaris (victòria de Saratoga, 1777). : l’exèrcit dels colons es professionalitza i guanya a Yorktown (1781). Intervenció de tropes francoespanyoles. Fi de la guerra: tractat de Versalles (1783). Al principi, cada excolònia tenia una constitució pròpia. Convenció de Filadèlfia (1787), nova Constitució amb tres poders: L’executiu: amb un president. El legislatiu: Cambra de Representants i Senat. El judicial: Tribunal Suprem.

5 Assemblea Nacional (1789-1792)
Esquema de continguts Revolució Francesa Antecedents Assemblea Nacional ( ) Convenció ( ) Napoleó al poder

6 Antecedents Dèficit financer de l’estat. Greuges del tercer estat.
Problemes econòmics i socials: Convocatòria dels Estats Generals: Dèficit financer de l’estat. Proposta de reforma fiscal: els privilegiats han de pagar impostos. Falta d’aliments i problemes de subsistència. Greuges del tercer estat. La noblesa es nega a reformar les institucions i a pagar impostos. Indecisió del rei. El tercer estat es constitueix en Assemblea Nacional.

7 Assemblea Nacional (1789-1792)
Accions legislatives: Guerra entre l’Assemblea i una coalició de monàrquics francesos i potències absolutistes: Lleis que posen fi al sistema feudal. Declaració de Drets del Constitució Civil del clergat. Constitució del 1791. L’obstruccionisme del rei i la noblesa augmenta. Els exèrcits estrangers avancen cap a París. L’Assemblea es radicalitza i els extremistes prenen el poder.

8 Convenció (1792-1794) Instauració de la República.
Girondins al poder: Els jacobins al poder (Terror): Instauració de la República. Execució de Lluís XVI. Insurrecció reialista a La Vendée. Intensificació de la guerra. Repressió brutal contra l’oposició. Crisi econòmica. Victòries exteriors: ascens de Napoleó. Augment de l’oposició: cop d’estat dels moderats.

9 Napoleó al poder Reformes polítiques de caràcter liberal i moderat.
Etapes: Característiques: Reformes polítiques de caràcter liberal i moderat. Creixent autoritarisme de Napoleó. Expansionisme exterior, fins a la derrota de Waterloo (1815). Directori (setembre novembre 1799). Consolat (novembre maig 1804). Imperi (maig ).

10 Onades revolucionàries al segle XIX
Esquema de continguts Onades revolucionàries al segle XIX Revolucions de 1820 Revolucions de 1830 Revolucions de 1848 Motivades per l’oposició a l’absolutisme monàrquic: Espanya, Portugal, Itàlia. Motivades pel rebuig al domini d’altres potències: Grècia i Iberoamèrica. Revolucions de caràcter liberal contra l’absolutisme monàrquic. Van triomfar temporalment a França i Bèlgica. Van fracassar a Polònia, Portugal i els estats italians i alemanys. Revolucions liberals i aixecaments nacionalistes. Van triomfar temporalment a França i al regne del Piemont. Van fracassar a la resta d’Europa.

11 Revolucions liberals al món

12 Revolució Americana Mapa de les tretze colònies

13 Revolució Americana Constitució dels EUA

14 Els orígens de la Revolució Francesa
L’endeutament de la hisenda reial francesa el 1788

15 La Revolució Francesa Sistema polític establert per la Constitució de 1791

16 La Revolució Francesa Composició parlamentària de la Convenció

17 L’Europa napoleònica L’expansió de la França revolucionària i l’Imperi napoleònic

18 L’Europa de la Restauració

19 Restauració i revolució a Europa
Els cicles revolucionaris liberals

20 Els nacionalismes La unificació italiana

21 Els nacionalismes La unificació alemanya

22 Enllaços d’interès Sobre els drets de la dona, que neixen arran de la Revolució Francesa. Pàgina del professor Armand Figuera, de l’escola Sunion, en la qual hi ha materials interessants sobre les diferents unitats. Excel·lent sequència de mapes animats de l’Europa de la Restauració i les revolucions (en francès). Unitat sobre les revolucions liberals del Projecte Kairós per al MEC.


Descargar ppt "3 Revolucions liberals i nacionalisme ESQUEMA RECURSOS INTERNET."

Presentaciones similares


Anuncios Google