La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

+ Aquesta súplica en favor del rei (v + Aquesta súplica en favor del rei (v. 1) va ser composta probablement per al dia de la seva entronització.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "+ Aquesta súplica en favor del rei (v + Aquesta súplica en favor del rei (v. 1) va ser composta probablement per al dia de la seva entronització."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 + Aquesta súplica en favor del rei (v
+ Aquesta súplica en favor del rei (v. 1) va ser composta probablement per al dia de la seva entronització. + S’hi descriu, amb imatges molt expressives, la funció vital del rei en el si de la comunitat: la nació no podia tenir benestar i prosperitat si el rei no assegurava l'ordre social mitjançant un govern just. + La seva "justícia" havia de beneficiar, sobretot, els membres més indigents de la comunitat (vv. 2,4,7,12-14). + Posteriorment el salm va rebre una interpretació messiànica, i es "va rellegir" com una descripció profètica del Rei Messies.

4 1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS 3. AMB EL NOSTRE TEMPS
Aquest salm, escrit després de l'exili, en una època en què ja la dinastia de David no era en el tron, es refereix directament al "Rei-Messies", al regne messiànic esperat com a "universal” i "etern". Només Déu pot tenir un regne etern, "que duri tant com el sol, fins a la consumació dels segles". 2. AMB JESÚS Aquest salm en la seva totalitat té a veure amb Jesús, amic i protector dels pobres, defensor dels desgraciats, vencedor del mal, que fa "llepar la pols" als nostres enemics: el pecat i la mort! No hi ha cap altre rei com ell. Només aquell regne, el seu, el regne de l'amor sense fronteres, és etern! 3. AMB EL NOSTRE TEMPS "Aquesta oració pel rei", aquesta "oració pel regne de Jesús", cal refer-la, donar-li vida avui. Nosaltres tenim aquesta missió. No podem esperar passivament: hem de treballar-hi. I cada un de nosaltres ho pot fer, per modesta que sigui la seva situació.

5 Déu meu, doneu al rei el vostre dret;
doneu al príncep la vostra rectitud. Que governi amb justícia el vostre poble, que sigui recte amb els humils.

6 Que les muntanyes duguin pau al poble, que dugin benestar els turons.
Que els humils es vegin emparats, i salvats els fills dels pobres, que desfaci els opressors.

7 Que duri com el sol i la lluna, segles i més segles.
Que faci el bé com la pluja a l’herbei, com els ruixats assaonen la terra.

8 Que el benestar floreixi als seus dies, i mesos i anys abundi la pau.
Que domini des d’un mar a l’altre, des del Gran Riu fins a l’extrem del país.

9 Els adversaris li faran homenatge,
els enemics s’abaixaran fins a la pols. Li portaran obsequis les illes i els reis de Tarsís;

10 els reis d’Aràbia i de Sabà li oferiran presents.
Li faran homenatge tots els reis, se li sotmetran tots els pobles.

11 Salvarà els pobres que reclamen,
els desvalguts que no tenen defensor. S’apiadarà dels pobres i dels febles, els salvarà de la mort; els rescatarà del poder dels violents, estimant com un tresor la seva vida.

12 Que visqui i li donin l’or d’Aràbia,
que preguin per ell tots els dies i no parin mai de beneir-lo.

13 Que els blats abundin al seu país,
i onegin per les muntanyes; que floreixin i granin com al Líban, i en cullin com l’herba del camp.

14 Que es perpetuï el seu nom, i duri com el sol.
Que les famílies del país, per beneir-se, es valguin del seu nom; que se’n valguin tots els pobles de la terra per augurar-se la felicitat.

15 Beneït sigui el Senyor, Déu d’Israel,
l’únic que fa meravelles; sigui sempre beneït el seu nom gloriós; que la seva glòria ompli la terra. Amén, amén.

16 JUSTÍCIA PER ALS OPRIMITS
► L'oració d'Israel pel seu rei era una oració per la justícia, pel judici imparcial i per la defensa dels oprimits. ► Reso, i vull treballar amb tota la meva ànima per unes estructures justes, per la consciència social, pel sentit humà entre home i home i, en conseqüència, entre grup i grup, entre classe i classe, entre nació i nació. Demano que la realitat nua de la pobresa actual sigui ben present en la consciència de tothom i de tota organització, per tal que els cors dels homes i els poders de les nacions reconeguin la seva responsabilitat moral i es lliurin a una acció eficaç per portar el pa a totes les boques, refugi a totes les famílies i dignitat i respecte a tota persona en el món actual. ► En resar pels altres, reso per mi mateix, és a dir, desperto i tradueixo a la meva situació el que he demanat per als altres en l'oració. «Que duri com el sol i la lluna, segles i més segles.»

17 Pare totpoderós, feu que arribi a tots els pobles
el regne de justícia i de pau que vau confiar a David i a la seva descendència, Crist, Senyor nostre; que, per mitjà de l'Església, regne del vostre Fill, la pau floreixi fins a l’extrem de la terra, que els humils del poble siguin defensats, els fills del pobre socorreguts, els explotadors trencats i que Crist sigui la benedicció de tots els pobles. Ell, que viu i regna pels segles dels segles. Amén.


Descargar ppt "+ Aquesta súplica en favor del rei (v + Aquesta súplica en favor del rei (v. 1) va ser composta probablement per al dia de la seva entronització."

Presentaciones similares


Anuncios Google