La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

N'hi ha prou amb una simple lectura d'aquest salm per a advertir que ha estat compost amb elements presos d'altres himnes litúrgics, especialment.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "N'hi ha prou amb una simple lectura d'aquest salm per a advertir que ha estat compost amb elements presos d'altres himnes litúrgics, especialment."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 N'hi ha prou amb una simple lectura d'aquest salm per a advertir que ha estat compost amb elements presos d'altres himnes litúrgics, especialment dels salms 113,1; 115, 4-8; 136,17-22. Tot i això, forma un conjunt orgànic, que es caracteritza per l'ordenada distribució de les seves parts. Després d'una exhortació a la lloança (vv. 1-4), s'exalta el poder de Déu, manifestat en les obres de la creació (vv. 5-7) i en l'alliberament del seu poble (vv. 8-14) . Després ve una professió de fe en l'únic Déu, en oberta polèmica contra les creences del paganisme. Finalment, tot el poble és exhortat a beneir el Senyor "que té l’estada a Jerusalem" (vv ).

4 lloeu-lo, servents del Senyor,
Lloeu el nom del Senyor, lloeu-lo, servents del Senyor, vosaltres que esteu a la casa del Senyor, als atris de la casa del nostre Déu.

5 Lloeu-lo. Que n’és, de bo, el Senyor.
Canteu al seu nom. Que n’és, d’amable. El Senyor s’escollí el poble de Jacob, els fills d’Israel, per possessió seva.

6 Reconec la grandesa del Senyor,
el nostre Déu és més gran que tots els déus. El Senyor fa tot el que ell es proposa, al cel i a la terra, al mar i al fons dels oceans.

7 Fa pujar els núvols de l’extrem de la terra,
crea els llamps, que acompanyen les pluges, fa sortir els vents dels seus amagatalls.

8 És ell qui prengué als egipcis els primogènits,
des dels homes fins a les bèsties. Dins les teves fronteres, Egipte, envià senyals i prodigis contra el Faraó i contra tots els seus vassalls. És ell qui vencé tants de pobles, i destronà tants de reis: Sehon, rei dels amorreus, Og, rei de Basan, i tots els reialmes de Canaan, per donar possessió d’aquells territoris al seu poble d’Israel.

9 El record del vostre nom, Senyor,
es perpetuarà per totes les generacions. Perquè el Senyor fa justícia al seu poble, i li dol de castigar els seus servidors.

10 Els ídols dels pagans són plata i or, obra d’homes, i res més:
tenen boca, però no parlen, tenen ulls, però no hi veuen, orelles, però no hi senten, no hi ha gens d’alè a la seva boca. Seran com ells els qui els fabriquen i tots els qui hi tenen confiança.

11 Casa d’Isarel, beneeix el Senyor, casa d’Aharon, beneeix el Senyor,
casa de Leví, beneeix el Senyor, beneïu-lo, els qui el venereu.

12 Sigui beneït el Senyor des de Sió, ell que té l’estada a Jerusalem.

13 SEHON I OG Noms en la història d'Israel –que és la meva pròpia història–: Sehon i Og. Els reis que no deixaven passar Israel. Gegants entre els homes, envanits en el seu poder i en el seu despit, que els portà a negar el pas als israelites tot i que aquests van prometre no tocar les seves vinyes ni beure dels seus pous. Obstacles en el camí cap a la terra promesa. I Déu els va destronar. El Senyor no permetrà que res ni ningú tracti d'aturar la marxa decidida del seu poble cap al seu destí. Israel recordarà aquests noms estrangers i els convertirà en símbol i mostra del rescat diví davant ingents obstacles, com a llegenda per als seus anals i vers sonor en els seus salms d'acció de gràcies per l'ajuda i la victòria. Obstacles en el camí vers la terra promesa. Sehon i Og. També jo els recordo. També a mi m’han volgut tallar el pas. Perills que he trobat, desenganys que he patit, moments en què semblava que tot s'havia acabat, equivocacions que semblaven destruir tota possibilitat d'anar endavant. El camí ascendent de la meva ànima va quedar tancat més d'una vegada per obstacles que semblaven imposar la fi de l'avanç. No obstant això, aquests obstacles insuperables van ser superats, el camí va quedar clar i el viatge va prosseguir. Una mà poderosa obria el camí una vegada i una altra, renovava les esperances i donava ànims. Jo també tinc llegendes i noms en les meves memòries privades i en la meva història secreta. No tornaran a intimidar-me els obstacles, per impressionants que siguin. Mentre em recordi de Sehon i d’Og, tindré lliure el camí fins al final.

14 El record de les vostres meravelles, Senyor,
enforteix la nostra fe i ens impulsa a l'acció de gràcies. Recordeu-vos de nosaltres, vós que ens heu creat i ens heu redimit; recordeu-vos de nosaltres, que som el temple i la casa edificada pel vostre Fill, perquè puguem beneir-vos per tots els segles, com a Déu viu i veritable. Per Crist, Senyor nostre. Amén.


Descargar ppt "N'hi ha prou amb una simple lectura d'aquest salm per a advertir que ha estat compost amb elements presos d'altres himnes litúrgics, especialment."

Presentaciones similares


Anuncios Google