La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

“La vitalitat del camp és essencial per l’agricultura perquè l’activitat agrària és essencial per un camp viu”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "“La vitalitat del camp és essencial per l’agricultura perquè l’activitat agrària és essencial per un camp viu”"— Transcripción de la presentación:

1 “La vitalitat del camp és essencial per l’agricultura perquè l’activitat agrària és essencial per un camp viu”

2 Un xic d’història París, 14/03/1979: l’OCDE adopta unes recomanacions sobre el paper de l’agricultura en la gestió de les àrees periurbanes. Mataró, octubre 1979: Jornades Agràries d’Unió de Pagesos titulades L’ordenació del territori i l’agricultura en comarques densament poblades. Llombardia, 21/03/1990. Llei Regional 24/1990, de 23 d’abril, per la qual es constitueix el Parc regional del cinturó metropolità Parc Agrícola Sud Milà.

3 Un xic d’història Catalunya, 26/06/1998 Constitució del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. Viladecans, 12 i 13 de maig de Jornades Europees d’Agricultura Periurbana. Estratègies i instruments per a la protecció i gestió sostenible dels espais periurbans a la UE. Brussel·les, 16 de setembre de Dictamen CESE respecte Agricultura Periurbana (NAT/204-CESE 1209/2004)/(DOUE de ).

4 Un xic d’història Girona, agost 2010, es registra oficialment la Fundació Agroterritori. Castelldefels, setembre de 2010, Carta de l’Agricultura Periurbana, per a la preservació, l’ordenació, el desenvolupament i la gestió dels espais agraris periurbans. Dictamen

5 Parcs agraris reconeguts actualment

6 Projectes en desenvolupament
Parc Agrícola del Vallès Parc Agrari discontinu del Maresme Parc Rural de Montserrat Parc Rural de Torre Negra Espai Agrari de les Cinc Sèries de Mataró Regadiu de Manresa Parc de la Sèquia de Manresa Horta de Lleida Parc Agrari del baix Ter Hortes de Santa Eugènia de Girona Parc Agroforestal de Montbaig-Montpedrès Parc Agrari d’Alella Delta de la Tordera Espai Agroforestal de Llevant Parc Agrícola de la Vall d’en Bas Parc Rural de la Vall del Llémena Fi

7 Projectes concrets

8 Projectes concrets Fi

9 Dictamen del CESE (2005/C 74/12): definicions
Espai periurbà: zona de contacte entre el món rural i urbà. (1.3.1) Agricultura periurbana: és l’agricultura professional que es desenvolupa en aquests espais. (1.3.2)

10

11 Dictamen del CESE (2005/C 74/12): Debilitats
Condicionaments de l’entorn urbà (1.1.6): Pèrdua de sòl agrari. Fragmentació de finques. Dificultat d’accés a la terra. Economies d’escala Increment dels costos de producció

12 Dictamen del CESE (2005/C 74/12): Amenaces
La defensa dels espais verds lliures al voltant de les ciutats però sense activitat agrícola. (1.1.3) Funció econòmica reduïda per la pressió urbanística i per l’escassa importància productiva que se li atribueix. (1.2.1)

13 Dictamen del CESE (2005/C 74/12): Fortaleses
Garantir l’activitat agrària garanteix el manteniment dels recursos naturals, garanteix la qualitat de vida dels habitants urbans i garanteix una gestió equilibrada del territori. ( ) Les bondats dels espais agraris tenen en les àrees periurbanes una major rellevància. (1.2.1)

14 Dictamen del CESE (2005/C 74/12): Oportunitats (1.3.4)
Proximitat d’un mercat consumidor. La sensibilitat vers la qualitat i seguretat alimentaria La demanda social de noves activitats que permet la diversificació de l’activitat agrària: agroturisme Parcs Projectes

15 Moltes gràcies.


Descargar ppt "“La vitalitat del camp és essencial per l’agricultura perquè l’activitat agrària és essencial per un camp viu”"

Presentaciones similares


Anuncios Google