La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ORIENTACIÓ ACADÈMICA 4t d’ESO

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ORIENTACIÓ ACADÈMICA 4t d’ESO"— Transcripción de la presentación:

1 ORIENTACIÓ ACADÈMICA 4t d’ESO
INS GIOLA ORIENTACIÓ ACADÈMICA 4t d’ESO

2 Què es pot fer després de 4t d’ESO?
INS GIOLA Continuar estudiant Anar a treballar Continuar estudiant i treballar No fer res

3 Primer de tot cal que tinguis en compte 6 aspectes
INS GIOLA 1.- Quines són les teves capacitats i habilitats? 2.- Quines són les teves vocacions? 3.- Quina és la teva situació familiar i personal? 4.- Quines són les teves necessitats? 5.- Quines opcions se t’ofereixen? 6.- Què prioritzes i/o tries?

4 A continuació et presentem les opcions que se t’ofereixen si decideixes continuar estudiant:
PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ BATXILLERAT CAS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR ALTRES ESTUDIS

5 SISTEMA EDUCATIU ACTUAL

6

7 Programes Promoció Professional / Programes de Formació i Inserció
INS GIOLA “Els programes de formació i inserció s’adrecen als joves més grans de setze anys (16 anys complerts o que els compleixin abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa, i prioritàriament menors de 21 anys) que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria”. “La finalitat dels programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat del seu itinerari formatiu”. “Els aprenentatges assolits es reconeixen tant en l’àmbit acadèmic (tant en les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà d'FP com per a les d’obtenció del graduat d’educació secundària) com en l’àmbit laboral (obtenció de certificat de professionalitat)” Durada: un any, hores. 2 mòduls professionals obligatoris i un opcional per optar al Graduat en ESO. Actualment amb un 8 o més s’accedeix directament als CF de Grau Mitjà

8 Què són els CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ
INS GIOLA Què són els CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ “La formació professional inclou un conjunt d'ensenyaments que capaciten per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporcionen a l'alumne/a la formació necessària per a adquirir la competència professional característica de cada títol, a més de comprendre l'organització i les característiques del sector corresponent”. Durada: 2 cursos acadèmics. Requisits: Títol de Graduat en ESO o prova d’accés per a majors de 17 anys (cal tenir els 17 o fer-los durant l’any en curs) Estudis professionals amb pràctiques en empreses. En finalitzar un CFGM no es pot accedir directament a un CFGS: cal fer una prova amb requisits (majors de 19 anys o 18 amb un CFGM de la mateixa família).

9 CICLES FORMATIUS: FAMÍLIES PROFESSIONALS

10 CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ A L’INSTITUT GIOLA
INS GIOLA CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ A L’INSTITUT GIOLA

11 GESTIÓ ADMINISTRATIVA
INS GIOLA GESTIÓ ADMINISTRATIVA Sortides professionals: Auxiliar administratiu. Auxiliar de documentació i arxiu. Administració i gestió en les empreses Documentació i arxiu Banca i Institucions Financeres Administracions Públiques Àrea comercial La durada és equivalent a dos cursos escolars tot i que es pot fer la matricula per mòduls formatius solts. La durada és de hores, estructurat en dos cursos escolars.

12 INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES I AUTOMÀTIQUES
INS GIOLA INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES I AUTOMÀTIQUES Sortides professionals: Instal·lador Elèctric general i industrial. Instal·lador Elèctric d’edificis i de línies elèctriques. Muntador de quadres elèctrics i electrònics. Instal·lador d’equips electrònics a edificis. Instal·lador d’antenes de TV i Satèl·lit. Instal·lador de porters electrònics, videoporters i d’equips telefònics. La durada és equivalent a dos cursos escolars tot i que es pot fer la matricula per mòduls formatius solts. La durada és de hores, estructurat en dos cursos escolars.

13 PRODUCCIÓ AGROPECUÀRIA DUAL
INS GIOLA PRODUCCIÓ AGROPECUÀRIA DUAL Sortides professionals: Treballador qualificat per compte propi o d’altri en cultius i ramaderia Agricultor, horticultor, fructicultor, floricultor, criador de bestiar, avicultor, apicultor, productor de llet i/o d'ous, operador de maquinària agrícola i ramadera La durada és equivalent a dos cursos escolars tot i que es pot fer la matricula per mòduls formatius solts. La durada és de hores, estructurat en dos cursos escolars.

14 INS GIOLA BATXILLERAT

15 INS GIOLA

16 OPCIONS D’ACCÉS A GRAU SUPERIOR

17 Curs d’Accés a Cicles Formatius de Grau Superior
INS GIOLA A qui va dirigit? S’adreça a les persones que, havent superat un cicle de grau mitjà d'FP volen presentar-se a la prova d’accés a un cicle de grau superior afí al cicle de grau mitjà que han superat i volen fer valer posteriorment, en el moment de fer la inscripció a la prova d’accés als cicles de grau superior, el seu dret a l’exempció de la part específica. Característiques del curs: El curs consta de les matèries de la part comuna de la prova d’accés: Llengua catalana, Llengua castellana, Llengua anglesa, Matemàtiques Part específica: Economia – Biologia i química La tutoria de seguiment i orientació professional és individualitzada.

18 CICLES FORMATIUS: FAMÍLIES PROFESSIONALS

19 CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR
INS GIOLA CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR “La formació professional inclou un conjunt d'ensenyaments que capaciten per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporcionen a l'alumne/a la formació necessària per a adquirir la competència professional característica de cada títol, a més de comprendre l'organització i les característiques del sector corresponent”. Durada: 2 cursos acadèmics. Requisits: Títol de Batxillerat o prova d’accés per a majors de 19 anys o 18 amb un CFGM de la mateixa família. Estudis professionals amb pràctiques en empreses. En finalitzar un CFGS es pot accedir als Estudis Universitaris vinculats amb el cicle cursat (caldrà fer però la prova específica de les pau per pujar nota).

20 Tècnic Superior d’Administració i Finances
INS GIOLA Característiques del curs Desenvolupar les funcions i subfuncions d’administració i de finances, de personal i de recursos humans, de comercialització i d’aprovisionament. Realització de correspondència i documentació en Anglès comercial. Durada La durada és equivalent a dos cursos escolars tot i que es pot fer la matricula per mòduls formatius solts. Sortides Professionals Administratiu d’oficina, comercial i personal, Administratiu comptable. Responsable de tresoreria, pagament, cartera de valors, etc. Agent comercial, d’assegurances, bancs, Administratiu de gestories,... Accés a estudis universitaris: Mestre (totes les especialitats), Diplomat en Biblioteconomia i Documentació, Diplomat en Ciències Empresarials. Diplomat en Educació Social, Diplomat en Estadística, Diplomat en Gestió i Administració Pública, Diplomat en Relacions Laborals, Diplomat en Treball Social, Diplomat en Turisme, Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió, Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes.

21 ALTRES ESTUDIS

22 Ensenyaments artístics
Els ensenyaments artístics tenen com a finalitat proporcionar als alumnes una formació artística de qualitat i garantir la qualificació dels futurs professionals d'art dramàtic, d'arts plàstiques i disseny, de dansa i de música. Arts plàstiques i disseny Aquests estudis tenen diferents especialitats, agrupades en famílies, i poden ser de grau mitjà i de grau superior. Ensenyaments superiors de disseny Aquests ensenyaments tenen una durada de tres cursos. Dansa Aquests estudis comprenen ensenyaments elementals, professionals i superiors. Conservació i restauració de béns culturals Música Art dramàtic Aquests estudis comprenen un sol grau de caràcter superior, organitzat en quatre cursos.

23 Ensenyaments d’idiomes
S’estructura en dos cicles: nivell intermedi: 3 cursos cicle superior: 2 cursos

24 Ensenyaments d'esports
El grau mitjà inclou dos nivells: el primer nivell, que permet obtenir un certificat. el segon nivell, que condueix a l’obtenció del títol de grau mitjà de tècnic/a d’esport en l’especialitat cursada. El grau superior condueix a l’obtenció del títol de grau superior de tècnic/a superior d’esport en l’especialitat cursada. Fins ara hi ha definits els títols de les especialitats esportives corresponents a les modalitats següents: atletisme, bàsquet, esports d’hivern, futbol i futbol sala, handbol, i esports de muntanya i escalada.

25 TOTA LA INFORMACIÓ INS GIOLA Web Departament d’Ensenyament
Estudiar a Catalunya

26 Us animem a què parleu i ho feu plegats, pares i alumne/a
INS GIOLA La tria és important Us animem a què parleu i ho feu plegats, pares i alumne/a

27


Descargar ppt "ORIENTACIÓ ACADÈMICA 4t d’ESO"

Presentaciones similares


Anuncios Google