La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL"— Transcripción de la presentación:

1 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL
Mc 16, 15 Els digué: Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'evangeli a tota la humanitat.

2 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL
Estatut de la Cúria diocesana (Art. 35) 1. La comesa de la Delegació Diocesana de Pastoral Vocacional és avui d’una especial importància i necessitat: el foment de totes les vocacions, en especial de les vocacions al presbiterat i al diaconat permanent. El seu treball obeeix al principi que «tota l’Església diocesana ha de fer seva la tasca de promoure vocacions, tant a la vida sacerdotal com a la vida consagrada o religiosa» Cf. CPT, r. 153, prioritària. 2. A més de promoure vocacions en concret, intentarà que tota l’acció pastoral de la Diòcesi tingui un caire vocacional, tant en el sentit de l’orientació bàsica, com en el sentit de formulació explícita de la pregunta vocacional. En aquest sentit haurà de mantenir estreta relació (i col·laboració) amb diferents delegacions diocesanes: Vida Consagrada, Família i Vida, Pastoral Juvenil, Catequesi, Ensenyament... 3. Com a funcions i camps de serveis més propis es poden indicar els següents: Mentalització de la dimensió vocacional en tota la pastoral diocesana i pregària per les vocacions. Promoció de les vocacions al presbiterat. Promoció, desvetllament i encaminament de les vocacions a la vida consagrada. Coordinació de totes les iniciatives i accions pastorals a favor de les vocacions. Promoció de la difusió i l’arrelament del diaconat permanent. Promoció de la difusió i l’arrelament dels laics i laiques amb missió pastoral. 4. El delegat tindrà una relació directa amb el Seminari Conciliar de Barcelona, on actualment els seminaristes de la diòcesi viuen i es formen...

3 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL
EQUIP DE LA DELEGACIÓ Joan-Pere Pulido, prevere i Delegat Mercè Montells, religiosa concepcionista Emilia Yémenes, religiosa carmelita de Sant Josep, secretaria Joan Salas, diaca Carles Muñiz, prevere. Agustí Roig, prevere. DOCUMENTACIÓ DE REFERÈNCIA Paraula de Déu (Mt 9, 37-38) Concili Vaticà II. Exhortació apostòlica postsinodal Pastores dabo vobis (nn. 1.39), Joan Pau II, 25 de març de Concili Provincial Tarraconense, 1995 (nn ) Nuevas vocaciones para una nueva Europa, document final del Congrés Europeu sobre les vocacions al sacerdoci i a la vida consagrada a Europa, Roma, 5-10 de maig de Vocacions sacerdotals per al segle XXI, CEE, abril de 2012

4 Vocacions sacerdotals per al segle XXI, CEE, abril de 2012
Una llamada a la esperanza. 1. Jesús llamó a los Doce «para que estuvieran con él y para enviarlos a predicar» (Mc 3, 14-15). A lo largo de la historia sigue llamando a hombres concretos para que participen de su sagrada misión… 2. Nos hallamos en un tiempo apasionante para vivir el sacerdocio y para trabajar en la promoción de las vocaciones sacerdotales. Para ello es necesario mantener clara y manifiesta la identidad sacerdotal y ofrecer a nuestros contemporáneos el testimonio de que somos hombres de Dios, amigos del Señor Jesús, que aman a la Iglesia, que se entregan hasta dar la vida por la salvación de los hombres. Maestros de oración que dan respuesta a los inte­rrogantes del hombre de hoy, aspirando siempre a la santidad y ofreciendo un testimonio de una alegría incesante.

5 Vocacions sacerdotals per al segle XXI, CEE, abril de 2012
Una llamada a la esperanza. 3. Constatamos que en buena parte de nuestra sociedad se ha perdido el sentido de Dios… tenemos una certeza clara: la iniciativa es de Dios, que continúa llamando, y la Iglesia tiene capacidad de suscitar, acompañar y ayudar a discernir en la respuesta… 4. … salir al encuentro de los niños y de los jóvenes, responder a sus expectativas, a sus problemas e inseguridades, dialogar con ellos proponiéndoles un ideal de altura que comprometa toda la existencia, una elección que comprometa toda su vida. Nuestra tarea consistirá en sembrar, en anunciar el evangelio de la vocación. Una siembra oportuna y confiada, abonada con la oración personal y con la oración de toda la Iglesia. Después vendrá el acompañamiento lleno de paciencia y de respeto. Por último, ayudar a discernir, a descubrir la voluntad de Dios en la vida de la persona concreta, de tal manera que dé una respuesta positiva a la llamada de Dios.

6 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL Activitats
Presència de la Delegació a la Diòcesi La Cultura Vocacional

7 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL Activitats
Cadena de Pregària per les vocacions

8 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL Activitats
Dia del Seminari

9 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL Activitats
Trobada d’Escolans

10 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL Activitats
Pregària per les vocacions a la Casa de l’Església

11 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL Activitats

12 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL
OBJECTIUS 1. Reflexió sobre la Cultura vocacional a la Diòcesi. 2. Oferiment de la Delegació en l’acompanyament de possibles vocacions. 3. Contacte i sensibilització de la Pastoral vocacional en els arxiprestats . 4. Proposta de la creació d’un espai continuat de reflexió a la Diòcesi sobre la Pastoral vocacional.

13 DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL
Mc 16, 15 Els digué: Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'evangeli a tota la humanitat.


Descargar ppt "DELEGACIÓ DIOCESANA DE PASTORAL VOCACIONAL"

Presentaciones similares


Anuncios Google