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Publicada porMagdalena Campos Méndez Modificado hace 7 años
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BMI as the New Vital Sign Eduardo Rivas-Estany MD, PhD, FACC
La Habana, Cuba
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Why BMI should be considered a vital sign?
BMI is a significant indicator of health and well-being The notion of considering BMI as a vital sign was first put forward over a decade ago Protocols must be put in place to encourage health-care providers to record BMI routinely and to take action when it is outside the normal range Promoting the routine calculation of BMI on initial assessment may encourage health-care professionals to become more aware of obesity and its impact on the patient and the health system, given the current obesity epidemic.
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OBESITY Gran epidemia en nuestros días.
Impacto enorme sobre la mortalidad. El Índice de Masa Corporal es un parámetro importante, poco utilizado: IMC = peso (kg) / estatura 2 (m) < 20 kg/m2: Bajo peso 20 – “ : Peso normal 26 – “ : Sobrepeso > “ : Obesidad > “ : Obesidad mórbida
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BMI: A Vital Sign For Patients And Health Professionals
There is a wealth of evidence to indicate that individuals with a higher BMI are at greater risk for comorbidities such as diabetes, hypertension, high blood cholesterol (WHO) and for asthma, arthritis, and poorer overall health status (Mokdad et al., 2003). With chronic diseases accounting for a significant proportion of morbidity and mortality worldwide, the impact of the obesity epidemic on these diseases has the potential to overwhelm health systems.
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Indice de Masa Corporal y Riesgo de Muerte *
- Los índices elevados de Masa Corporal se asocian a un aumento del riesgo relativo, especialmente en diabéticos. * Willet WC et al. N Engl J Med 1999;341:427-34
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Para Dieta más saludable:
What dietary patterns work best? Dietary Guidelines for Americans (8th Ed.) Para Dieta más saludable: Reducir: azúcares añadidos y grasas saturadas: <10 % de calorías diarias Sal: <2300 mg/día (<1 cuchdita) Adopción de un patrón saludable de alimentación que se adapte al estilo de vida de una persona (gustos y preferencias) Ejemplos de dietas recomendadas: saludable americana, mediterránea, vegetariana
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Patrón de alimentación saludable: incluye (Según Directrices):
Cualquier tipo de verdura: amplia variedad Frutas, sobre todo enteras Granos (la mitad: integrales) Lácteos sin grasa o bajos en grasa: leche, yogurt, queso y/o bebidas fortificadas de soya Proteínas (fuentes variadas): mariscos, pescados, carnes magras y aves, huevos, frijoles, guisantes, frutos secos, semillas, productos de soya Aceites Si se consume alcohol (moderado). Mujeres: 1 bebida/día. Hombres: hasta 2 - Ejercicios Físicos
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Artificial Sweeteners
Se ha definido a los edulcorantes no calóricos como sustancias que poseen mayor dulzura por gramo en relación a edulcorantes calóricos como la sucrosa o jarabe de maíz. Al ser añadidos en cantidades pequeñas, otorgan pocas o ninguna caloría. The FDA has approved five artificial sweeteners: Acesulfame potassium (Sunett) Aspartame (NutraSweet or Equal) Sucralose (Splenda) D-Tagatose (Sugaree) Saccharin (Sweet 'N Low)
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Truth about artificial sweeteners
Artificially sweetened beverages consumption was associated with a higher risk of stroke and dementia (Pase MP et al. Stroke, April 20, 2017) The health benefits of artificial sweeteners are inconclusive, with research showing mixed findings. . "But if you need to control your blood sugar and caloric intake, artificial sweeteners are a safe, effective way to do that.“Ruth Kava, PhD, RD, Director of Nutrition, American Council on Science and Health, 2002 WebMD, Inc.
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