Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
Publicada porBeatriz Naranjo Chávez Modificado hace 9 años
1
Petita guia gastronòmica Breve guía gastronómica Brief gastronomic guide EnglishCatalàCastellano
2
Els sabors d’una illa La gastronomia de Menorca es molt variada, en molts plats es mesclen productes de la terra i productes de la mar. Molts dels àpats que han arribat fins els nostres dies provenen d’aquells plats dels nostres avantpassats, de caire senzills i molt humils. La famosa caldereta no era en els seus orígens un plat de luxe, sinó un plat de la gent del mar, dels pescadors, que feien un “bullit” amb el peix que hi pescaven. La cuina menorquina, també s’ha enriquit de les cultures que s’han estat a l’illa, com l’anglesa, l’àrab, la francesa… així trobem una gastronomia rica en sabors, matisos, ingredients, colors... La nostra cuina menorquina atresora la saviesa de segles.
3
Los sabores de una isla La gastronomía de Menorca es muy variada, en muchos platos se mezclan productos de la tierra y productos del mar. Muchas de las recetas que han llegado hasta nuestros días, provienen de aquellos platos de nuestros antepasados, de carácter sencillo y muy humilde. La famosa caldereta no fue en sus orígenes un plato de lujo, sino un plato de la gente del mar, de los pescadores, que hacían un “caldo” con los diferentes peces que pescaban. La cocina menorquina también se ha enriquecido de las culturas que han estado en la isla, como la inglesa, la árabe, la francesa... así encontramos una gastronomía rica en sabores, matices, ingredientes, colores... Nuestra cocina menorquina atesora la sabiduría de siglos.
4
The flavors of an island The gastronomy of Minorca is very varied, in many plates there are mixed products of the land and products of the sea. Many of this meals that have survive to the present day, come from our ancestors, simple and very humble. The famous “caldereta” was not in her origins a luxury plate, but a dish of the peoples of the sea, who were doing a “·broth” with different fishes… The Menorcan cuisine is also enriched by the cultures that have been on the island, such as English, Arabic, French... this way we find a rich gastronomy in flavors, nuances, ingredients, colours… Our Menorcan cuisine treasures the wisdom of centuries.
5
Alguns dels nostres productes Algunos productos de Menorca Some products of Minorca Formatge Maó-MenorcaGin Xoriguer Caldereta de llagostaPastissets Aubergínies al fornFlaons Raoles de verduraCaldera de peix Arròs de la terraCaragols amb cranca CarquinyolsCalamars plens al forn Pilotes a la menorquinaMenjar blanc CuscusóAmargos OliaigoPerdius a la menorquina RubiolsPollastre amb gambes Brou i bullit...
6
Llocs per menjar que ens agraden a nosaltres: Lugares para comer que nos gustan: Places to eat that we like them: Ca na Marga (Ses Salines-Fornells) Ca na Marga (Ses Salines-Fornells) Carns a la brasa i bona carta Molí des Comte (Ciutadella) Molí des Comte (Ciutadella) Bon menú i bona carta Molí de Foc (Sant Climent) Molí de Foc (Sant Climent) Bona cuina i bons plats d’arròs Ca n’Olga (Es Mercadal) Ca n’Olga (Es Mercadal) Bona cuina Es Rais (Port de Maó) Es Rais (Port de Maó) Cuina diferent Es Barranc (Cala Galdana) Es Barranc (Cala Galdana) Bons plats i bon arròs Mesón Rias Baixas (Ferreries) Mesón Rias Baixas (Ferreries) Bon peix i bon menjar Es Cranc (Fornells) Es Cranc (Fornells) Caldereta i bons plats Tast (Es Mercadal) Tast (Es Mercadal) Bo La Minerva (Maó) La Minerva (Maó) Bon menú S’engolidor (Es Migjorn) S’engolidor (Es Migjorn) Bona carta i menú
7
Llocs per menjar que ens agraden a nosaltres: Lugares para comer que nos gustan: Places to eat that we like them: Pan y vino (Cala Torret) Pan y vino (Cala Torret) Bona cuina La Caraba (Torret) La Caraba (Torret) Bo Latitud 40 (Port Maó) Latitud 40 (Port Maó) Plats i també hamburgueses Vell Parrander (Cales Fonts) Vell Parrander (Cales Fonts) Cuina tradicional Fang i Aram (Ciutadella) Fang i Aram (Ciutadella) Cuina vegetariana Club Nàutic de Binisafua (Binisafua) Club Nàutic de Binisafua (Binisafua) Tapes i plats Villa Madrid (S’ullastrar) Villa Madrid (S’ullastrar) Restaurant italià Cas Cònsol (Ciutadella) Cas Cònsol (Ciutadella) Cuina Mediterrània Agua (Ciutadella) Agua (Ciutadella) Rainbow (Port Maó) Rainbow (Port Maó) Cuina India
8
I per anar de tapes i picar... De tapas... o Mercat des Peix (Maó) o La Mojigata (Maó) o La Rueda (Sant Lluís) o Ses Forquilles (Maó) o S’Olivera tapes surf-bar (Sant Lluís) o Na Rosa (Cala Torret) o Santa Rita (Maó) o Bodegues Binifadet (Sant Lluís) o Gradinata (Maó) o Baixamar (Port Maó) o Bar Es Mirador (Maó) o La Parra (Maó) o Es Moll des Grau (Es Grau) o Bar Plaça de Fornells (Fornells)
Presentaciones similares
© 2025 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.