La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Ley Digital Guia d’ús. Què és La Ley Digital ? La Ley Digital és una base de dades jurídica que inclou: – Legislació – Jurisprudència – Codis legislatius.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Ley Digital Guia d’ús. Què és La Ley Digital ? La Ley Digital és una base de dades jurídica que inclou: – Legislació – Jurisprudència – Codis legislatius."— Transcripción de la presentación:

1 La Ley Digital Guia d’ús

2 Què és La Ley Digital ? La Ley Digital és una base de dades jurídica que inclou: – Legislació – Jurisprudència – Codis legislatius – Convenis col·lectius – Projectes de llei – Doctrina – Formularis / Contractes – Revistes i llibres de text complet publicats per l’editorial La Ley des del 1985.

3 Contingut Els apartats Jurisprudència i Direcció General del Registre i del Notariat (DGRN) contenen resolucions de tots els Tribunals i de la DGRN, juntament amb el fons jurisprudencial més important del mercat, que comprèn totes les resolucions dictades pels tribunals menors des de l’1 de juny de 1999. A més inclouen una important selecció d’informes i dictàmens de diferents organismes oficials. En el cas de les resolucions de la DGRN, conté totes les resolucions dictades per aquest organisme des del 1980 i una important selecció des del 1862. L’apartat Dirección General de Tributos (DGT) inclou totes les consultes tributàries, generals i vinculants, provinents d’aquest organisme i de les hisendes forals. L’apartat Legislación recull disposicions de tots els àmbits disponibles en la versió vigent en cada moment, i a més a més, permet consultar totes les redaccions anteriors i futures. L’apartat Códigos LA LEY dóna accés directe a les normes més rellevants i d’ús més comú.

4 Contingut L’apartat Convenios Colectivos incorpora el text complet dels CC i les revisions de tots els sectors d’activitat i d’àmbit provincial i interprovincial, en vigor des del 1998, publicats a partir del 1990. L’apartat Doctrina conté el text complet de tots els articles doctrinals publicats al Diario La Ley des del 1985, a més del text complet dels articles doctrinals publicats a les revistes de l’editorial La Ley, així com una selecció de més de 100 llibres de totes les matèries jurídiques publicats des del 2004. L’apartat Enciclopedia inclou 4.000 conceptes jurídics explicats, amb rigor i profunditat, per juristes de reconegut prestigi de totes les disciplines jurídiques. L’apartat Formularios comprèn 5.200 models i formularis editables en matèria administrativa, civil, penal, laboral, tributària i trànsit. L’apartat Preguntas recull una recopilació de preguntes sorgides en l’exercici quotidià del dret. L’apartat Diario La Ley, dóna accés diàriament, com el seu nom indica, al Diario La Ley i també permet subscriure’s a la Newsletter gratuïta de la publicació, i així rebre a través del correu electrònic els titulars de la publicació i accedir directament al contingut.

5 Cerca Per accedir a la base de dades seleccioneu l’opció «Entrar» que us permetrà accedir a la pantalla «Todos los contenidos». Des d’aquesta pantalla podeu fer una cerca simultània a totes les bases de dades contractades. D’aquesta manera, podreu fer una única consulta i recuperar tota la informació sobre un tema.

6 Cerca lliure Prediu la norma que podeu estar consultant. D’aquesta manera, no us caldrà completar títols de normes molt llargs. Us informa d’altres consultes que us poden interessar tenint en compte cerques que hagin fet altres usuaris. La cerca s’amplia automàticament i incorpora els sinònims dels termes escrits: expressions compostes, conceptes jurídics, paraules estrangeres o acrònims. Per fer una cerca heu d’escriure al camp de text lliure la paraula, frase o expressió que vulgueu buscar, en majúscules o minúscules, amb o sense accent, en singular o en plural. Mentre escriviu al quadre de cerca, la base de dades us ofereix les possibilitats següents:

7 Cerca avançada amb operadors En entrar a cada base de dades accedireu a la cerca avançada. Si marqueu l’opció «Búsqueda con operadores» podreu fer cerques mitjançant operadors booleans.

8 iReport: Generar informes dels resultats iReport genera automàticament un informe complet de la consulta plantejada. Per accedir-hi només heu de seleccionar l’opció «INFORME DE MEJORES RESULTADOS». Per a més informació D’aquesta funcionalitat, vegeu la DEMO següent.DEMO

9 Resultats Amb l’opció «AFINAR RESULTADOS» podeu delimitar la cerca de dues maneres diferents: escrivint els termes apropiats al cercador o bé clicant a «laleydigital.es le sugiere». Per a més informació d’aquesta funcionalitat, vegeu la DEMO següent.DEMO

10 Resultats L’opció «CLASIFICAR RESULTADOS» us permetrà filtrar els documents en funció de dades objectives o criteris jurídics, com per exemple, tribunal, jurisdicció o any, a l’apartat «JURISPRUDENCIA» o bé àmbit, rang i any, a l’apartat «LEGISLACIÓN».

11 Resultats L’opció «EXTRACTO DINÁMICO» us permetrà visualitzar i navegar pels documents que hagueu trobat que continguin els termes cercats.

12 Imprimir, desar i enviar Des de la pantalla de resultats podeu imprimir, desar o enviar el document consultat. Trobareu més informació a la pàgina d’ajuda.pàgina d’ajuda

13 Moltes gràcies! © CRAI, Universitat de Barcelona 2012


Descargar ppt "La Ley Digital Guia d’ús. Què és La Ley Digital ? La Ley Digital és una base de dades jurídica que inclou: – Legislació – Jurisprudència – Codis legislatius."

Presentaciones similares


Anuncios Google