La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Paraules de dona Molt del que necessites s'ha perdut. Els poemes que sabem són simplement fragments... Hem d'acostumar-nos a inventar allò que desitgem.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Paraules de dona Molt del que necessites s'ha perdut. Els poemes que sabem són simplement fragments... Hem d'acostumar-nos a inventar allò que desitgem."— Transcripción de la presentación:

1 Paraules de dona Molt del que necessites s'ha perdut. Els poemes que sabem són simplement fragments... Hem d'acostumar-nos a inventar allò que desitgem. Objectivitat és el nom que es dóna en la societat patriarcal a la subjectivitat masculina. Adrienne Rich. Poetessa, assagista i feminista nord-americana. Autora de "Naixem dona“.

2 Paraules de dona L’harem de les dones occidentals és la talla 38
Fatema Mernissi ( ). Escriptora marroquí, autora d’entre altres, “Somnis de l'harem”, “Un llibre per la pau” i “El fil de Penélope”.

3 Paraules de dona Teniu el dret que la llei us ha donat, la llei que vàreu fer vosaltres, però no teniu el Dret Natural, el dret fonamental que es basa en el respecte de tot ésser humà, i el que feu és posseir un poder; deixeu que la dona es manifesti i veureu com aquest poder no el podreu continuar posseint. Clara Campoamor, en el Congrés dels Diputats. 1 de octubre 1931 Clara Campoamor ( ). Advocada, republicana, feminista. Va lluitar per aconseguir el vot femení a Espanya.

4 Paraules de dona Gaudir de la vida és el millor cosmètic d'una dona.
Rosalind Russell ( ) . Actriu nord-americana.

5 Paraules de dona Cada vegada que una dona fa un pas, totes avancem.
María Teresa Fdez de la Vega ( ). Jurista, primera dona vicepresidenta d'un govern en l'Estat espanyol.

6 Paraules de dona La auténtica emancipación no comienza en las urnas ni en los tribunales. Comienza en el alma de la mujer. La exigencia de derechos iguales en todos los aspectos de la vida profesional es muy justa, pero, después de todo, el derecho más importante es el de amar y ser amada. La emancipación completa y auténtica de la mujer deberá acabar con la ridícula pretensión de que ser amada, convertirse en novia y madre, es sinónimo de esclava o subordinada. Emma Goldman ( ) Anarquista russa i autora de "Vivint la meva vida". .

7 Paraules de dona El estado actual del mundo exige que las mujeres se tornen menos modestas y sueñen, planeen, actúen, se arriesguen en mayor escala. Si analizamos por qué las mujeres sufren agresiones, la multitud de formas de violencia que las mujeres padecen, ya sean los crímenes en nombre del honor o la mutilación genital, todos ellos se basan en la idea de que las mujeres no deben controlar su sexualidad. Charlotte Bunch ( ) Feminista nord-americana. Directora del Center for Women's Global Leadership de la Universitat de Rutgers.

8 Paraules de dona Qui sap el que les dones podran arribar a ser quan, finalment, siguin lliures d'elles mateixes? El pitjor enemic de les dones és la seva abnegació. Betty Friedan ( ). Feminista, autora de "El malestar de la feminitat"

9 Paraules de dona Ningú aconseguirà que et sentis inferior si no li ho consenteixes El futur pertany als qui creuen en la bellesa dels somnis. Eleanor Roosevelt ( ). Escriptora i primera dama nord-americana. Defensora dels drets social va presidir la Comissió dels Drets Humans de Nacions Unides del 1947 al 1951.

10 Paraules de dona Vull que els països on les dones estiguin segregades sexualment, com l'Afganistan i Aràbia Saudí, siguin països paries; vull que el final de l'apartheid de gèneres sigui una exigència política de tot grup polític i de tot país que reivindiqui una política de drets humans. Vull que l'infanticidi de nenes s'estigmatitzi i es consideri il·legal en la comunitat de nacions; vull el mateix en el cas de mutilació genital femenina. Andrea Dworkin ( ). Escriptora i feminista.

11 Paraules de dona La feminización de la pobreza es un hecho. La falta de oportunidades de empleo acordes con la formación, otro. El acoso y, cuando cabe, la violencia, otro más. Todo ello para un colectivo cuyo único defecto visible parece ser el no haber tenido la previsión de nacer con otro sexo. Amelia Valcárcel ( ). Filósofa i feminista. Autora de "La política de les dones”.

12 Paraules de dona Nos tiene sin cuidado vuestras leyes, caballeros, nosotras situamos la libertad y la dignidad de la mujer por encima de toda esas consideraciones, y vamos a continuar esa guerra como lo hicimos en el pasado; pero no seremos responsables de la propiedad que sacrifiquemos, o del perjuicio que la propiedad sufra como resultado. De todo ello será culpable el Gobierno que, a pesar de admitir que nuestras peticiones son justas, se niega a satisfacerlas. Emmeline Pankhurst ( ) Sufragista britànica. Al 1892 va fundar la Lliga en Favor del Dret de Vot de la Dona.

13 Paraules de dona Si la civilización estriba en progresar hacia el futuro, ha de ser a través de la ayuda de las mujeres, mujeres liberadas de sus grilletes políticos, mujeres con plenos poderes para ejercer su voluntad en el seno de la sociedad. Emmeline Pankhurst ( ) Sufragista britànica. Al 1892 va fundar la Lliga en Favor del Dret de Vot de la Dona.

14 Paraules de dona Dicen que están inventando una nueva dinámica. Dicen que están deshaciéndose de las sábanas. Dicen que están saliendo de la cama. Dicen que están abandonando los museos, las vitrinas, los pedestales donde fueron colocadas. Dicen que están sorprendidas de que puedan moverse... Monique Wittig ( ) Escritora i feminista. Autora de "Les guerrilleres".

15 Paraules de dona Aspiro, senyors, a que reconegueu que la dona té un destí propi; que els seus primers deures són amb ella mateixa, no relatius i dependents de l’entitat moral de la família que en el seu dia podrà constituir o no constituir; que la seva felicitat i dignitat personal han de ser la fi essencial de la seva cultura. L’educació de la dona no pot anomenar-se educació, sinó doma, ja que es proposa com a fi l'obediència, la passivitat i la submissió. Emilia Pardo Bazán ( ). Escriptora espanyola, introductora del naturalisme a Espanya.

16 Paraules de dona ¡Arriésgate! ¡Arriésgate a todo! No te preocupes de lo que piensen los demás, de esas voces. Haz lo que se te antoje más difícil. Actúa por ti misma. Enfréntate con la verdad. Sólo deseo ser todo aquello de que soy capaz. Katherine Mansfield ( ). Pseudònim de Kathleen Beuchamp, escriptora britànica.

17 Paraules de dona Les dones constitueixen l'únic grup explotat en la Història que ha estat idealitzat fins la impotència. La bigàmia consisteix en tenir un marit de més. La monogàmia també. Erica Jong ( ). Escriptora nord-americana. Autora de “Por a volar".

18 Paraules de dona M'atreviria a aventurar que Anònim, que tants poemes va escriure sense firmar-los, era sovint una dona. Les dones han servit durant tots aquests segles com miralls que posseeixen el poder de reflectir la figura de l'home a un tamany el doble del real. No hi ha barrera, tanca ni baldó que puguis imposar a la llibertat de la meva ment. Com a dona no tinc país. Com a dona el meu país és el món. Virginia Wolf ( ). Escriptora britànica i crítica literària.

19 Paraules de dona La dona serà realment igual a l'home el dia en que es designi una dona incompetent per un lloc important. Mai vaig creure que poguéssim transformar el món, però crec que tots els dies es poden transformar les coses. Françoise Giroud ( ). Escriptora, periodista i política francesa.

20 Paraules de dona Dona, desperta; el rumor de la raó es fa sentir per tot l'univers; reconeix els teus drets. L'home esclau, un cop alliberat, ha sigut injust amb la seva companya. Oh dones! Dones! Quan deixareu d'estar cegues? Quin avantatge heu aconseguit de la revolució? Un menyspreu més marcat, un desdeny més visible. Siguin quins siguin els obstacles que us oposin, podeu superar-los; només heu de desitjar-ho! Ens van excloure de tot poder, de tot saber, però es van oblidar de treure'ns la possibilitat d'escriure. Olimpia de Gouges ( ). Feminista francesa, autora de la "Declaració dels drets de la dona i la ciutadana". Va morir guillotinada.

21 Paraules de dona Qui ha erigit l'home com a únic jutge si la dona comparteix amb ell el do de la raó? Jo no desitjo que les dones tinguin poder sobre els homes, sinó sobre elles mateixes. Mary Wollstonecraft ( ). Escriptora anglesa i iniciadora del pensament feminista, va ser autora de "Vindicació dels drets de la dona" (1972)

22 Paraules de dona Ens oposem al vot dels homes... per què són massa emocionals a l'hora de votar. Així ho revela la seva conducta en els partits de beisbol i en les convencions polítiques, mentre que la seva tendència innata a recórrer a la força els incapacita especialment per la tasca de governar. Alice Duer Miller ( ) Escriptora nord-americana.

23 Paraules de dona Ignorem la nostra veritable estatura fins que ens aixequem. Emily Dickinson ( ) Poetessa nord-americana.

24 Paraules de dona PIDO Prisionera de un pánico invencible,
y aunque sé de la inutilidad de todo sueño, desde esa cárcel torturante que es la vida, pido la autonomía total del hombre y el derecho a no justificar para nada su existencia. "Libro de alienaciones" 1980 Clara Janés ( ) Poetessa, novel·lista, assagista i traductora.

25 Paraules de dona Parlen les dones, la seva poesia tendra i forta.
Ben pocs s'aturen a escoltar aquestes veus, que, trasbalsades, un nou llenguatge diuen nascut al fons dels segles. Montserrat Abelló ( ). Poetessa i traductora catalana

26 Paraules de dona El mundo que para mí está cerrado tiene un nombre: se llama cultura. Sus habitantes son todos ellos del sexo masculino. Rosario Castellanos ( ). Poetessa mexicana.

27 Paraules de dona Soy mujer. Y un entrañable calor me abriga cuando el mundo me golpea. Es el calor de las otras mujeres, de aquellas que hicieron de la vida este rincón sensible, luchador, de piel suave y tierno corazón guerrero. Yo no sé de pájaros, no conozco la historia del fuego. Pero creo que mi soledad debería tener alas. (Las aventuras perdidas, 1958) Alejandra Pizarnik ( ) Poetessa argentina.

28 Paraules de dona Es muy raro que una mujer sea humorista, porque la educación pide y espera que la mujer sea discreta, modosita, tierna y dulce; todo lo contrario al HUMOR, que es revulsivo, irónico y jodido. Maitena Burundarena ( ). Dibuixant i humorista argentina, autora de “Mujeres alteradas” i “Curvas peligrosas”

29 Paraules de dona El dia que l'home es va apoderar del llenguatge, es va apoderar del llenguatge i de la vida. Al fer-ho ens va silenciar... Jo diria que la gran revolució d'aquest segle és que les dones recuperin la veu. Marcela Serrano ( ) Novel·lista xilena, autora de "Nosaltres que ens estimem tant"

30 Paraules de dona En l’educació, en el matrimoni, en la religió, en tot, la decepció està reservada a les dones. La tasca de la meva vida serà aprofundir en aquesta decepció dins del cor de cada dona fins que ja no es postri. Lucy Stone ( ). Sufragista nord-americana.

31 Paraules de dona La gent m'anomena feminista sempre que expresso sentiments que em diferencien d'una estora o d'una prostituta. Rebecca West ( ). Periodista, novel·lista i crítica anglesa.

32 Paraules de dona Si les dones són millors que els homes, no ho sé. Sí que sé que pitjors, sens dubte, no ho són. Golda Meier ( ). Primera ministra d'Israel ( ).

33 Paraules de dona Si tens una idea, fes-ho. És més fàcil demanar disculpes que demanar permís. Santa Teresa de Jesús ( ). Religiosa, mística i escriptora. Autora d'entre altres, de "Llibre de la vida" i "Camí de perfecció".

34 Paraules de dona Me parece que las que tienen el coraje de rebelarse a cualquier edad son las que hacen posible la vida..., son las rebeldes quienes amplían las fronteras de los derechos, poco a poco..., quienes estrechan los confines del mal y los reducen a la inexistencia. Natalie C. Barney ( ). Escriptora nord-americana.

35 Paraules de dona Què bonic és pensar que no ens cal esperar, que podem començar ara mateix a canviar lentament el món! Anna Frank ( ).


Descargar ppt "Paraules de dona Molt del que necessites s'ha perdut. Els poemes que sabem són simplement fragments... Hem d'acostumar-nos a inventar allò que desitgem."

Presentaciones similares


Anuncios Google