La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

¡La comida española y latinoamericana!. ¿Dónde se habla español? En un país en Europa…

Presentaciones similares


Presentación del tema: "¡La comida española y latinoamericana!. ¿Dónde se habla español? En un país en Europa…"— Transcripción de la presentación:

1 ¡La comida española y latinoamericana!

2 ¿Dónde se habla español? En un país en Europa…

3 En América Latina…

4 ¿Cómo se llama esta (this) parte del mundo (world) ?

5 Chorizo: Chorizo: una salchicha fresca que viene de (comes f rom) la Peninsula Ibérica.

6 Gazpacho Gazpacho Gazpacho es una sopa de tomates. Es una sopa fría. El origen de Gazpacho es Andalucia (España) pero hoy en día es popular en muchos lugares (places).

7 Tostones Tostones Tostones son plátanos tostados dos veces. Tostones son populares en La Republica Dominicana, Puerto Rico, Cuba, Colombia y otros países de América Latina.

8 Paella Paella es un plato muy popular que consiste en arroz, carne, mariscos, frijoles y vegetales. Paella Paella es uno de los platos nacionales de España.

9 Arroz y frijoles (o habichuelas): Arroz y frijoles (o habichuelas): muy popular en América Latina. Existen frijoles negros, rojos, rosados, etc. ¡Frijoles ¡Frijoles contienen mucha fibra!

10 Enchiladas, with Mexican rice and beans.

11 A Brief History of Arroz y Frijoles (frijoles aka habichuelas or simply habas) Rice and beans is a staple food (un alimento básico) in many cultures around the world. It provides several important nutrients, and is widely available. Rice and beans is referred to as arroz y habas, arroz con habichuelas, arroz con frijoles in Spanish. http://en.wikipedia.org/wiki/Rice_and_beanswik ipedia.org/wiki/Rice_and_beans

12 A Brief History of Arroz y Frijoles (frijoles aka habichuelas or simply habas) While beans are native to the Americas, rice is not!! Rice was brought to the Caribbean and South America by the European colonizers at an early date, with Spanish colonizers who introduced Asian rice to the country of Mexico in the 1520s and the Portuguese and African slaves introducing it at about the same time to colonial Brazil.

13 Arepas are a staple food (un alimento básico) in both Venezuela and Colombia. Arepas are corn cakes made from special precooked corn flour (Masarepa).

14 Carnitas: Roasted pork served with corn tortillas and salsa. Translated, it means _______________.

15 Empanadas: A stuffed, savory pastry of Spanish origin.

16 A Brief History of “Empanadas” These pastries, filled with seafood, meat, cheese, vegetables or fruit are wildly popular throughout Latin and South America. Thought to have originated in Spain, where the Empanada Festival is part of Galician culture, the name comes from empanar, or to coat with bread.

17 ¡ Salmón a la parrilla ¡ Salmón a la parrilla es muy bueno! Pollo guisado es popular en el Caribe. ¡Muy delicioso!

18 Dulce de Leche: Refers to both a sauce and caramel-like candy.

19 About “Dulce de Leche” Dulce de leche is a South American confection prepared by slowly heating sweetened milk to create a substance that derives its taste from the Maillard reaction, changing flavor and color. Literally translated, it means candy of milk "candy [made] of milk", "milk candy. ¡Es dulce, pero delicioso…….! The Maillard reaction is a chemical reaction between amino acids & reducing sugars that gives browned foods their desirable flavor. Seared steaks, pan-fried dumplings, breads, and many other foods make use of the effect. It is named after French chemist Louis-Camille Maillard, who first described it in 1912 while attempting to reproduce biological protein synthesis.

20 Flan Flan es un postre muy rico, hecho de (made of) crema y caramelo. Flan Flan es muy popular en Europa, América Latina y el mundo. ¡Es muy delicioso!

21 Tres leches Tres leches es un pastel preparado con 3 tipos de leche (evaporada, condensada y leche entera (whole) /crema. Tres leches es popular en muchas partes de América Latina.

22 ¿Qué quiere decir…..? (What does this mean….?) asado → frito → a la parrilla → guisado → a la plancha → Roasted → Fried → On the grill Stewed/braised → Griddle →

23 ¡Buen Provecho!

24 AREPAS Ingredients 2 1/2 cups masarepa cornmealmasarepa cornmeal 1 teaspoon salt 2 3/4 - 3 1/2 cups hot water 2 tablespoons melted butter Vegetable oil


Descargar ppt "¡La comida española y latinoamericana!. ¿Dónde se habla español? En un país en Europa…"

Presentaciones similares


Anuncios Google