La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

XARXA D’HORTS SOCIALS programa

Presentaciones similares


Presentación del tema: "XARXA D’HORTS SOCIALS programa"— Transcripción de la presentación:

1 XARXA D’HORTS SOCIALS programa
Xarxa d’horts/espais agrícoles amb finalitat social i Bases per la concessió d’ocupació temporal d’espais públics a entitats sense ànim de lucre destinats a horts/espais agrícoles socials

2 Objectius del programa (I)
Recuperar, protegir i gestionar espais urbans o urbanitzables cap a horts o espais agrícoles ecològics. Potenciar entitats i programes de formació i d’inclusió social a través de l’activitat agrícola. Promoure espais agroecològics que promoguin beneficis vers la societat i el medi ambient.

3 Objectius del programa (II)
Creació d’un Banc de terres Municipal; en espais públics disponibles i aptes. Promoure models de gestió d’espais, de forma participada amb l’Ajuntament Es concreta en una primera fase en la CONVOCATÒRIA de unes bases per a la concessió de LLICÈNCIA D’OCUPACIÓ TEMPORAL D’ESPAIS PÚBLICS A ENTITATS sense ÀNIM DE LUCRE per ser destinats a HORTS SOCIALS ECOLÒGICS. Promoure la CUSTÒDIA URBANA (amb els propietaris privats), posant en comú els espais en desús i la demanda social, amb la facilitació de l’Ajuntament.

4 Ubicació del horts ecològics.
Horts socials Barri Aiguacuit – Collada – Molí de Vent Horts urbans Horts socials

5 Principals Beneficis del Programa
Millora ambiental i paisatgística dels espais reconvertits o recuperats en horts/espais agrícoles, increment de la biodiversitat a la ciutat. Millora de la convivència i cohesió social a través del treball de les entitats, organismes implicats, ciutadania... Posar en valor l’alimentació de proximitat (km 0) i l’agricultura ecològica. Capacitació de persones en el treball de la terra i augment de la revalorització de la seva tasca, beneficis terapèutics i comunitaris.

6 Horts urbans ecològics
Horts urbans ecològics. Zamenhof-Rocacrespa per a particulars (41 parcel·les d’uns 25 m2).

7 Plànol de situació Hort Social Sis camins / Turbina
Superfície: 2400 m2 aprox.

8 Plànol de situació Hort Social C/ Masia en Cabanyes
Superfície: m2

9 Plànol de situació Horts Socials Carrer Falç (2 parcel·les)
Superfície: 600 m2 i 1200 m2

10 Plànol de situació Horts Socials Carrer Falç/ Sarrià / Tiras
Superfície: 4200 m2

11 Convocatòria HORTS SOCIALS ECOLÒGICS per a ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE
Les entitats interessades hauran de presentar una memòria o projecte i estar inscrites al registre municipal Un mateix espai pot estar compartit per més d’una entitat. La producció es destinaria principalment per autoconsum, també es permet l’intercanvi, venda en turutes, donació al banc de queviures, comercialització a d’altres entitats socials, etc. Sempre s’han de seguir els criteris d’agricultura ecològica, i ús responsable dels recursos d’acord a les bases. La llicència d’ocupació temporal és per a dos anys, prorrogable fins un màxim de 4 anys. Els terrenys són aptes per cultiu, l’entitat s’ha de fer càrrec de l’adeqüació dels mateixos segons el projecte presentat.

12 Procediment horts socials per a entitats
Presentació d’instàncies a la OAC o per carpeta ciutadana. Obertura dia 24 de febrer de 2015 per convocatòria d’horts socials destinats a entitats, transcorreguts 30 dies la convocatòria resta oberta tot l’any. Més informació i bases de convocatòria dels espais per a horts socials destinats a entitats sense ànim de lucre. WEB:

13 Nova convocatòria HORTS URBANS ECOLÒGICS adreçat a ciutadans i ciutadanes de la ciutat
Les persones interessades hauran d’estar empadronades a la ciutat. Es prioritzaran unes parcel·les per persones amb rendes baixes, i jubilats o majors de 60 anys, caldrà aportar la documentació requerida. Sempre s’han de seguir els criteris d’agricultura ecològica, i ús responsable dels recursos d’acord a les bases. La llicència d’ocupació temporal és per a dos anys, prorrogable a un any més (màxim 3 anys) Les parcel·les són d’uns 25 m2 cadascuna, i estan preparades per al reg per degoteig. La resta de l’espai és comú (caseta per eines, compostadors, espais comuns..). La producció es destina principalment per autoconsum, també es permet l’intercanvi o donació.

14 Procediment horts urbans per ciutadans/es
Presentació d’instàncies a la OAC o per carpeta ciutadana. Prevista sobre el dia 20 de març de 2015 per transcorreguts 30 dies la convocatòria resta oberta tot l’any. Més informació i bases de convocatòria dels horts urbans ecològics

15 Per rebre informació del procés:
Servei de Medi Ambient o

16 Regidoria de Medi Ambient, Serveis Socials i Esports
Vilanova i la Geltrú 26 de febrer de 2015


Descargar ppt "XARXA D’HORTS SOCIALS programa"

Presentaciones similares


Anuncios Google