La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar la pau!

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar la pau!"— Transcripción de la presentación:

1 Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar la pau!
Noa Escudero Mir Col·legi La Mercè C/ Mur 36-40 Martorell Bisbat de Sant Feliu de Llobregat

2 L’amor, és la medicina que pot canviar el cor ?
Les persones hem de tractar als altres de la mateixa manera que volem ser tractats nosaltres. Sense amor, és impossible trobar la felicitat. Hem d’estimar-nos, hem d’estimar als nostres enemics encara que ells no ho facin. Si fem el bé, ens sentirem millor i aleshores, haurem trobat la felicitat. Lluc 6, 35-36 35 »Però vosaltres, estimeu els vostres enemics, feu bé i presteu sense esperar res a canvi: llavors serà gran la vostra recompensa, i sereu fills de l'Altíssim, que és bo amb els desagraïts i amb els dolents. 36 »Sigueu misericordiosos com ho és el vostre Pare.

3 Respectar el qui pensa diferent?
“Perdonar” Aquesta és una paraula que ens ensenyen des de ben petits i que no tots sabem utilitzar i aplicar. El perdó i el saber perdonar demostren com és una persona. Qui sap perdonar a la vida, és més feliç, ja que demostra no tenir rancor ni odi. “Jutjar” Aquesta és una altra paraula molt important. Deixem enrere els perjudicis, les males interpretacions, les males cares, els comentaris ofensius; tots som persones i tots som iguals. Aquelles persones que jutgen als altres és perquè no estan bé amb si mateixes. Aquelles altres que estimen i tracten per igual, són mil vegades més felices. Lluc 6, 37 37 »No judiqueu, i no sereu judicats; no condemneu, i no sereu condemnats; perdoneu, i sereu perdonats.

4 Actuar amb un cor net, amb humilitat i benvolença?
Déu parla de l’amor, Déu parla de la compassió, Déu parla del perdó, Déu parla dels germans, Déu parla de l’empatia, Déu parla de l’ajut, Déu parla de la voluntat, Déu parla del respecte, Déu parla dels somriures, Déu parla de la pau... Déu expressa el que vol als seus seguidors. Aquests són lliures de decidir i fer el que ells vulguin. Però qui faci tot el que ha escoltat de la paraula de Déu, haurà trobat la veritable felicitat. Lluc 11, 27-29 27 Mentre Jesús parlava, una dona alçà la veu entre la gent i li digué: --Sortoses les entranyes que et van dur i els pits que vas mamar! 28 Però ell va respondre: --Més aviat sortosos els qui escolten la paraula de Déu i la guarden!

5 Cercar activament la justícia i la pau?
Ajudar als altres, aquells qui ho necessiten, aquells que no tenen recursos ens fa ser persones. No només persones, sinó millors persones. Demostra que tenim sentiments i empatia, i són els petits detalls cap als altres els que ens faran ser cada cop més feliços. Lluc 14, 12-14 12 Després digué al qui l'havia convidat: --Quan facis un dinar o un sopar, no hi cridis els teus amics, ni els teus germans, ni els teus parents, ni veïns rics. Et podrien tornar la invitació i ja tindries la teva recompensa. 13 Més aviat, quan facis un banquet, convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs. 14 Feliç de tu, llavors, ja que ells no tenen res per a recompensar-te, i Déu t'ho recompensarà quan ressuscitin els justos!

6 Viure i deixar de viure? Les persones són bones per naturalesa però el temps i l'experiència fan que algunes d’aquestes es vagin torçant. La persona bona no sempre és feliç però el que està clar és que la persona dolenta no ho és. La persona bona pot treballar per cercar la felicitat. Lluc 6, 43-45 43 »No hi ha cap arbre bo que doni fruits dolents ni cap arbre dolent que doni fruits bons. 44 Cada arbre es coneix pel seu fruit: no es cullen figues dels cards ni es veremen raïms de les bardisses. 45 L'home bo, del bon tresor del seu cor, en treu la bondat, i l'home dolent, del seu tresor dolent, en treu el mal. Perquè del que sobreïx del cor, en parla la boca.

7 Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la Paraula de Déu?


Descargar ppt "Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar la pau!"

Presentaciones similares


Anuncios Google