La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’escola Pitagòrica i els filòsofs atomistes.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’escola Pitagòrica i els filòsofs atomistes."— Transcripción de la presentación:

1 L’escola Pitagòrica i els filòsofs atomistes.
María José Giménez Noelia Giménez Andrea Pallás Irina Parra Amparo Tafani

2 Índex Biografia. Idees fonamentals de la seua teoria.
Escola Pitagòrica. Filòsofs atomistes: Leucip i Demòcrit. Idees fonamentals de la seua teoria. Influència en la filosofia de Plató.

3 Biografia L’escola Pitagórica
L’escola Pitagòrica va ser fundada per Pitàgores durant el segle VI aC. al sud d’Itàlia. Era una comunitat de caràcter místic i religiós, on els membres havien de complir normes molt estrictes de conducta.

4 Demòcrit Filòsofs atomistes Va nàixer a Abdera (Tràcia) l’any 460 aC.
Les seues afirmacions el converteixen en un dels filòsofs grecs més importants. Les seues obres s’han perdut. Va morir l’any 370 aC.

5 Leucip Va nàixer cap al 460 aC.
Es considerat, després d’ Aristòtil, fundador de l’escola atomista. Se li atribueixen obres com “La ordenación del cosmos y Sobre la mente.”

6 Idees fonamentals Escola pitagórica.
Els aspectes místics de la doctrina pitagòrica La transmigració de les ànimes. Semblança de tots els éssers vius. Regles d’abstinència i altres prohibicions. La seua idea de Déu. Els pitagòrics i la ciència Van cultivar la importància del nombre en el cosmos. La unitat és el punt, el dos la línia, el tres la superfície i el quatre el volum. També trobem altres coneixements, com la seua consideració de la Terra esfèrica en el centre de l’Univers, entre altres. L’antropologia pitagòrica.

7 Filòsofs atomistes. Demòcrit Leucip
Demòcrit va col·locar els seus principis al “ser i no ser”. Totes les coses estaven conformades per àtoms, inclús les ànimes. Quant a la vida ètica, sostenia que la virtut consistia a l’equilibri de les passions, aconseguint a través del saber i la prudència la felicitat, que no residia fora de nosaltres, sinó en la nostra pròpia ànima. Leucip afirmava que la matèria està constituïda per àtoms invisibles. La diferència entre el buit i el ple, també anomenat el ser i no ser.

8 Influència en la filosofia de Plató
Importància de les matemàtiques i del coneixement abstracte. Una de les normes dels pitagòrics era que les coses són nombres. Teoria del Coneixement. Teoria sobre l’ànima. Teoria de la Reminiscència. Pensament matemàtic o Diànoia. L’antropologia de Plató permetrà conèixer el món de les idees més enllà de tot el fenomènic.


Descargar ppt "L’escola Pitagòrica i els filòsofs atomistes."

Presentaciones similares


Anuncios Google