La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LES COMARQUES DE COSTA Les Comarques de litoral són les situades a la costa mediterrània. S’estenen de nord a sud, des dels Pirineus fins al delta.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LES COMARQUES DE COSTA Les Comarques de litoral són les situades a la costa mediterrània. S’estenen de nord a sud, des dels Pirineus fins al delta."— Transcripción de la presentación:

1 LES COMARQUES DE COSTA Les Comarques de litoral són les situades a la costa mediterrània. S’estenen de nord a sud, des dels Pirineus fins al delta de l’ Ebre. En total la formen 12 comarques. Aquestes comarques estan molt ben comunicades, tant per carretera com per ferrocarril . Els principals aeroports són els de Barcelona ( Baix Llobregat ), el de Reus (Baix Camp) i el de Girona-Costa Brava ( La Selva ). Pel que fa a les comunicacions per mar hem de saber que els principals ports són els de Barcelona i Tarragona.

2 Santa Coloma de Farners Sant Feliu de Llobregat
COMARQUES d’ INTERIOR Capital de Comarca ALT EMPORDÀ Figueres BAIX EMPORDÀ La Bisbal d’Empordà SELVA Santa Coloma de Farners MARESME Mataró BARCELONÈS Barcelona BAIX LLOBREGAT Sant Feliu de Llobregat GARRAF Vilanova i la Geltrú BAIX PENEDÈS El Vendrell TARRAGONÈS Tarragona BAIX CAMP Reus BAIX EBRE Tortosa MONTSIÀ Amposta

3 Paisatges El relleu de les Comarques litorals de Catalunya és força variat. Les muntanyes que hi ha no són gaire altes i les planes són molt abundants. A les comarques del litoral nord , les muntanyes arriben fins al mar i són molt abundants els penya-segats Hi bufa la Tramuntana A les comarques del litoral central i sud , la costa es més plana i les platges de sorra són molt extenses.

4 Clima és força temperat , és a dir, no fa gaire fred ni massa calor.
A les comarques del litoral sud es pot veure el tram final de l’Ebre, el riu més cabalós de la península ibèrica, que forma un delta Delta de l’ Ebre. Clima és força temperat , és a dir, no fa gaire fred ni massa calor. Les temperatures són suaus a la primavera i a la tardor, càlides a l’estiu i no gaire fredes a l’hivern .

5 La Fauna Cal destacar la presència de… Bernat Pescaire
Ànec del coll verd

6 Gavina Salamandra Cabra salvatge


Descargar ppt "LES COMARQUES DE COSTA Les Comarques de litoral són les situades a la costa mediterrània. S’estenen de nord a sud, des dels Pirineus fins al delta."

Presentaciones similares


Anuncios Google