La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’EDAT MODERNA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’EDAT MODERNA."— Transcripción de la presentación:

1 L’EDAT MODERNA

2 ESTAMENTS EN QUÈ ES DIVIDEIX LA SOCIETAT DE L’EDAT MODERNA
PRIVILEGIATS: Noblesa i alt clergat. NO PRIVILEGIATS: Retors Burgesos Artesans Camperols

3 MONARQUIA ABSOLUTA El rei concentrava tot el poder: Dictava les lleis.
Dirigia l’exèrcit. Regulava el comerç. Nomenava i destituïa col·laboradors i jutges. Jutjava.

4 DESCOBRIMENTS CIENTÍFICS I TÈCNICS
Galieu Galilei va comprobar que la Terra és redona i va formular la teoria heliocèntrica. Miguel Servet descobrí la circulació doble de la sang. Johannes Gutenberg va inventar l’impremta.

5 DESCOBRIMENT D’AMÈRICA: Per als estats europeus/ Per als habitants d’Amèrica
Van ampliar els seus territoris. El comerç de productes. Van fer esclaus. Van imposar la seua llengua. Van descobrir noves espècies animals i vegetals.

6 PER ALS HABITATS D’AMÈRICA:
Molts foren esclavitzats. Van morir en resistir-se a la colonització o a causa de malalties desconegudes per a ells. Sel’s imposà la llengua i la religió.

7 DINASTIES QUE GOBERNAREN A ESPANYA
DINASTIA D’AÙSTRIA: Carles I,Felip II, Felip III, Felip IV i Carles II. Fet important dels seu regnat: La Guerra de Successió Espanyola. DINASTIA DELS BORBÓ: Felip V, Ferran VI, Carles III i Carles IV. Fet important del seu regnat: Felip V va gobernar un estat centralitzat.

8 CORRENTS DE PENSAMENT A EUROPA
L’HUMANISME: L’èsser humà és el centre de l’univers, en contra de la idea medieval que situava Déu en el centre. Va nèixer en el segle XV a Itàlia. - LA IL·LUSTRACIÓ: La raó era la idea central de la societat. Proposava la igualtat de les persones davant la llei i la llibertat d’expressió.

9 3 ESTILS ARTÍSTICS El Renaixement: utilitza elements de l’Antigüitat com les columnes clàsiques. Formes simètriques i senzilles. L’escultura i la pintura mostren la influència de l’Humanisme, ja que les persones són retratades amb gran realisme. Artistes més importants: Miquel Àngel, Leonardo da Vinci, Rafael i Bruneleschi.

10 El Barroc: s’utilitzen línies curves i grans contrastos de llums i ombres. Es busca la complexitat i la decoració recarregada. Principals artistes: Bernini, Velázquez, Rivera, Caravaggio, Rubens i Rembrant.

11 El Neoclassicisme: tracta d’allunyar-se de l’estètica recarregada del Barroc.
S’inspira en l’art clàssic grec i romà. Línies rectes i formes senzilles. Respon al corrent de pensament de la Il·lustració. Destaquen: Canova, Ingres i Goya


Descargar ppt "L’EDAT MODERNA."

Presentaciones similares


Anuncios Google